După cum știu cititorii blogului, în data de 18 iulie 2015 am participat la Cupa Presei la Gătit cu echipa „Polonicul Vesel”, formată din subsemnatul, Monica Juncu și Denisa Dumitru, de la TVS Brașov. După ce s-a terminat jurizarea am luat Premiul Special al Organizatorilor, un fel de mențiune care spune că noi am fost foarte aproape de primele trei locuri.
Ne putem mândri că mâncarea noastră din cartofi, cabanos și bacon, situată undeva la granița dintre tocăniță și ciorbă, a fost suficient de bună pentru a fi trimisă la protocol 😀 Eu am botezat mâncarea Ciorbă de Familie Brașoveană, deși era mai mult o tocăniță. Totuși era o ciorbă pentru care ai omorî o hoardă de turci numai să guști ceva din ea.
Poze de la Cupa Presei la Gătit poți vedea pe pagina de Facebook a organizatorilor, și anume Guerilla Cooking, oameni care știu ce înseamnă a bucătări și care duc pasiunea gătitului la nivel de artă cu tot felul de evenimente cultural-gastronomice de prin Brașov.
Au fost 10 echipe și mă pot bucura că a noastră a fost în jumătatea bună, cu mâncarea lăudată de cei din juriu.
Iată mai jos o selecție de poze de la concurs. A fost un concurs amical, fără a avea pretenția de concurs strict precum sunt cele de culinare. Fusesem invitat din postura de realizator a emisiunii TV numită Tehnocultura, de la TVS Brașov.
Felicitări celor de la Guerrila Cooking pentru organizare și mulțumesc pentru invitație.
Mici sugestii la final de articol:
– când se mai organizează competiții interziceți împrumutul de instrumente de la mesele vecine. Noi am adus tacâmuri multe și ne-am trezit că vecinii se serveau „colegial” din ele fără a ne cere voie
– alegeți promoterițe care nu sunt impertinente, pentru că ele vă pot strica firma. Nu găseam o linguriță și am întrebat niște promoterițe care au ajutat o masă vecină dacă știu ceva de linguriță și una dintre ele a răspuns, printre dinți și după ce mă îndepartasem, că „noi nu ne dedăm la furat de lingurițe”. Nu am auzit când a zis asta, pentru că ne-am fi certat urât.
– dacă alegeti anumite mâncăruri să fie duse la protocol, atunci dați ocazia concurenților respectivi să își pună deoparte din mâncarea făcută. La foamea ce am avut-o la final de concurs am fi vrut să mâncăm ceva din ce am făcut, dar nu am avut access (era la protocol) așa că am mâncat ce era în jur: mici și pulpă de porc afumată.
În ansamblu a fost foarte fain și un eveniment de succes. La cât mai multe asemenea Cupe.