Categorii
Arhiva Blogging

Despre câte subiecte NU ai scris?

Ca blogger am o listă lungă de subiecte despre care aș scrie. Dacă te uiți la desktopul meu, atunci vezi că 40 – 50 de subiecte așteaptă să fie scrise pe Tehnocultura.ro. Și tot amân. Sau șterg.

Pentru blogul de față săptămânal șterg subiecte de scris, vreo 4- 10 subiecte din varii motive: fie subiectul nu mai este de actualitate, fie nu este momentul potrivit, fie nu am „zenul” pe care-l doresc pentru articolul respetiv, fie mă plictisesc.

Din ce am văzut decizia de a șterge subiecte este una bună. Este bine să ai articole scrise cât mai des pe blog, dar mai bine este să ai articole care să facă sens, care să se alinieze la modul tău de a fi, la gândirea ta și la ceea ce vrei să faci cu blogul. Auto-cenzură? Asta este. Mă uit înapoi și văd că, per ansamblu, este bine că am șters anumite subiecte.

În destule cazuri revin la subiectul respectiv după ce ideea s-a maturat suficient de mult și pot deveni coerent în ceea ce scriu.

Faza asta, cu scrisul, nu este pe atât de ușoară pe cum ai crede. Sunt cazuri în care supăr oameni cu ceea ce scriu. Trebuie gândit cu ceva mișcări înainte, să vezi dacă merită pe termen lung, dacă ajută la ceva mai mult decât să stârnești un stup de albine.

Șterg subiecte și bine fac. Bălăriile trebuie să crească și să înflorească înainte de a vedea lumina zilei. Poate unele flori vor fi suficient de bune încât vor merita atenția publică.

Poate!

Un răspuns la “Despre câte subiecte NU ai scris?”

eu le salvez ca drafturi și data viitoare când apare ceva related, combin informațiile!