Categorii
Arhiva General

De ce ai fi mizerabil în felul acesta?

donatii-a-laromani (Large)

În imaginea de mai sus vezi o cutie de donații. Este plină cu monezi de 1 ban. 1 ban. Sunt și 2-3 lei rătăciți acolo, 5 bani și ceva de 10 bani, dar cei mai mulți sunt de 1 ban.

Întrebearea mea este asta: dacă tot vrei să ajungi cu sufletul în Rai și, cică, să ajuți niște copii sărmani, de ce îți bați joc de tine, de cei care colectează banii și de copii lăsând 1 BAN?! Ce obții cu asta? Iertarea păcatelor, te face să te simți extrem de bine?

Îți zic eu ce este: comoditatea de care vorbesc atât de des. Ai vrea să ajuți, dar cu ZERO efort din partea ta. Tocmai de aceea dai 1 leu cerșetorilor, pentru că vrei să îi ajuți, dar nu vrei să îi ajuți cu adevărat, și tocmai de aceea arunci monezi în căsuțele de donații pentru că vrei să ajuți, dar vrei să scapi de metalul din portofel. Metalul este greu și te supără.

Cine donează în felul ăsta ar merita să primească mâncare cu pipeta timp de o săptămână ca să îsi dea seama de bătaia de joc la care supune întreg lanțul de oameni care se ocupă de strângerea de bani.

Rușine? Oameni care dau 1 ban la donații nu au rușine. Sunt doar niște hipsteri care se cred zen și care cred că vor ajunge în Rai dacă ajută „chiar și în felul acesta”.

Voi, cei care nu lăsați măcar un leu la căsuța de donații atunci când vreți să donati, meritati să intrați în Rai, dar exact în modul în care ajutati și voi: în genunchi, doar milimetru cu milimetru în timp ce urci o cărare plină de pietre mici ce îți intră în genunchi. De ce? Pentru că faceti chestii cu jumătate de măsură, pe genunchi și credeți că faceți un bine.

Copiii, oamenii, Raiul se lipsesc de donațiile voastre de 1 ban, pentru că atât valorați si voi.

Când vreau să donez unei cauze nu dau averi, dar nici un ban. Ceva rezonabil, măcar un 10 lei la strângeri de fonduri precum e cea de azi, pentru 1leu.org. Azi lipsesc, dar îmi aduc revanșa curând.

7 răspunsuri la “De ce ai fi mizerabil în felul acesta?”

Dar ce zici de cei care baga chitanțe si bonuri de casa sau ce alte mizerii mai gasesc prin buzunare? Ca, daca 1 milion de oameni baga un ban, tot e ceva, dar daca 1000 de oameni baga hârtii nefolositoare, apăi ii blochează pe ONG-istii ceia de numa’ cu sortarea.

Mi se pare de foarte prost gust să pui bonuri acolo. Mai rău decât astea cu 1 ban. Mult mai rău.

cat crezi tu ca dintr-un leu ajunge la copii?
nici 0.30 bani. asta deoarece se mai pierd pe drum in buzunarele celor prin mainile caror trec acesti bani.
iar de cersetorii de pe strada… hai sa fim seriosi, e o intreaga mafie in spate acolo. azi babuta plange in plin centru comercial si maine o vezi gatita luandu-si TV.

era un tip de cersea printre masini, ca n-are un picioar. azi asa, maine asa, pana l-am vazut intr-o seara, iesind tarziu de la munca, cum se taraste intr-un boschet, se schimba si iese de acolo pe picioarele lui. cu o geanta plina cu hainele de lucru, printre masini. dupa 2 saptamani l-am vazut in centrul vechi, comandand fel de fel de friptare si aruncand cu banii in stanga si-n dreapta. o fi plecat in vajaiala.

pe tema asta voi scrie un articol, merci ca mi-ai amintit!

No, scrie și dă-mi de știre. Ar fi fain și poze 😀