Categorii
Arhiva General

Ce se va întâmpla cu toate astea?

Întreb de toate pozele, textele și filmele ce le urcăm pe net. Sau ce punem noi pe bloguri. Este clar că Facebook și Youțube vor muri și, probabil, 99% din lucrurile ce s-au pus acolo vor dispare dacă nu facem backup. La fel și la Twitter. Sau la bloguri.

Fac backup cât pot de des, dar câte din lucrurile astea vor mai exista peste 10, 20 sau 50 de ani? Va ajunge cineva să citească arhiva internetului peste 100 de ani? Va mai exista ceva din ce se scrie azi?

Multe lucruri care se publică azi sunt balastul viitorului, ceva care va fi pierdut pentru totdeauna. Vrem, oare, să se știe peste milenii cum a fost azi, ce s-a scris, ce s-a spus? Ar avea rost să printezi tot ce s-a scris pe bloguri?

Ca blogger cred că tot ce poți face pentru viitor este să pregătești un hard-cover al blogului, un volum în care pui cele mai importante articole ale tale. Apoi ascunzi acea carte într-un dulap de unde va fi citită peste 100 sau 200 de ani. Așa vor avea o imagine asupra a ceea ce a fost azi, aici.

Scrii pentru azi, dar speri să rămână pentru veșnicie.

Draci, trebuie să îmi iau un hard extern pentru toate filmele și backup-urile de pe laptop.

4 răspunsuri la “Ce se va întâmpla cu toate astea?”

Eu stiu ca se cautau fel de fel de solutii de compatibilitate, upgrade cu vechile tehnologii… Probabil ca, la un moment dat, se va dezvolta ceva si in privinta asta.

Mă găndesc că trebuie să acceptăm faptul că multe se vor pierde și să vedem cum aducem mereu amintirile pe suporturile noi. Ar fi intereant să vezi un storage space in care datele tale sunt mutate de pe HDD, ps SSD, pe drive-uri mai noi si tot așa în mod automat odată cu trecerea timpului.