Categorii
Arhiva General

John Green: frumusețea de a învăța


John Green este scriitor, realizator al emisiunilor de pe Youtube numite Mental Floss și Crash Course și membru în echipa de producție a filmului artistic „Paper Towns„, creat după cartea sa.

El este un model de urmat în ceea ce privește viața de învățăcel și îți demonstrează că pasiunea de cunoaștere îți poate aduce satisfacție personală și recunoaștere internațională.

La TEDx Indianapolis el a vorbit despre corvoada de a învăța, despre dilemele avute la 12 ani când vedea că finalul muncii de elev este să devii un robot cu cravată. A reușit să câștige drag de a învăța cu ajutorul unei comunități de oameni pasionați de cunoaștere, moment în care tot ce era de învățat a reprezentat o plăcere, nu un chin.

Am avea și noi nevoie de asemenea modele de oameni în România și am avea nevoie de o schimbare de mentalitate. Noi, ca întreg, ca societate.

Îmi place voioșia lui și modul în care reușește să îți țină treaz interesul pentru o mulțime de subiecte.

Fratele lui, John Green, are canalul de YouTube SciSchow, loc unde afli multe despre natură și despre oameni, adică știință pură, dar într-un format ușor de digerat.

Vrem mai mulți ca ei. La noi îl avem pe Cristian Român care educă oamenii pe YouTube în legătură cu știința și pe Bogdan Ivănescu, care ne vorbește despre mituri medicale.