Categorii
Arhiva General

Statistica la lucru

Din 1-2 000 de oameni cât ar putea trece printr-un punct anume din Centrul Civic tot se găsesc cel puțin 1-2% oameni miloși, dar proști, care dau bani țiganilor care au ieșit la cerșit.

E plin Centrul Civic, la pasajele subterane, și Centru Vechi, pe Republicii și nu numai, de cerșetori. Aceștia fac, în medie, 3000 de lei pe lună. Din ce știu, o bună parte din bani se duc la băieții cu brandul mare care îi ciobănesc pe cerșetori ori la șefii „operațiunilor” în Săcele.

Cerșitul este o afacere bună pentru cei ce o fac și funcționează pentru că încă există acel procent de oameni care nu gândesc, dar cred că fac o faptă bună dând bani cerșetorilor, de parcă banii rezolvă toate problemele.

Desigur, este mai comod să te gândești că Dumnezeu te iubește pentru că ai ajutat un sărman dând un ban. Este mai simplu așa decât să stai în loc și să petreci cinci minute cu cerșetorul ca să îi afli istoria.

Vrei în Rai, dar pe scurtătură și nu îți dai seama, om bun ce ești, că tu reprezinți doar un număr pentru cerșetori, un alt prost care a „marcat” leul.

La final de zi cerșetorii sunt cei mai evrei dintre români: puțin cu puțin se strânge banul. Felicitări celor 1-2% care sunt și statistică, și grup de oameni proști.

UPDATE: Avem și vlog pe tema aceasta!

Iată trei motive pentru care să nu dai bani cerșetorilor:
1. eu fac mai mulți bani ca tine – din mărinimia unor oameni care cred că fac un bine cerșetorii ajung de fac chiar și 3000 de lei pe lună numai pe întins mâna. Nu vor să muncească, dar bani vor;

2. dacă dai bani cerșetorilor, tu ești complice la acte ilegale- cersetoria este ielgala și, lucru bine știu de mulți oamnei, este o parte a lanțului mafiot de pe la noi. Banii ce îi dai ajung în mâna interlopilor.

3. nimeni nu-ți va mulțumi pentur bani – nici Dumnezeu, nici Buddah sau Karma. Cerșetorii te văd ca pe un prost care trebuie să dai bani și așa te tratează. Ești doar o statistică!

Un răspuns la “Statistica la lucru”

[…] efort din partea ta. Tocmai de aceea dai 1 leu cerșetorilor, pentru că vrei să îi ajuți, dar nu vrei să îi ajuți cu adevărat, și tocmai de aceea arunci monezi în căsuțele de donații pentru că vrei să ajuți, dar vrei […]