Categorii
Arhiva Blogging Online

Recomandarea săptămânii: podcastul Security Now. Bonus: MailStore Home

Security Now este un podcast despre internet și securitatea online în care Steve Gibson, creatorul SpinRite, și Leo Laporte, celebrul jurnalist de tehnologie din SUA, îți prezintă dedesubturile internetului și afli cum funcționează calculatorul, un website, ce înseamnă securitatea și cum te poți proteja online.

Podcastul are deja peste 500 de episoade și te învață ceva nou în fiecare săptămână. De obicei ei publică podcastul în format audio pe iTunes sau video pe site ori YouTube în zilele de marți.

După aproape 2 ore în care înveți despre funcționarea internetului și despre securitate primești și recomandări de programe sau website-uri care să te ajute în munca de zi cu zi. O asemenea recomandare de la Steve Gibson este MailStore Home cu care îmi arhivez deja cele peste 15 000 de emailuri ce le am în Yahoo Mail.

Mailstore Home funcționează simplu: introduci adresa de email și parola și el îți arhivează emailurile local. La cele 15 000 de emailuri, cele mai multe fiind news items, durează destul de mult iar serverele Yahoo vor refuza conexiunile din timp în timp.

Revenind la podcastul Security Now, ajuns acum la episodul 515, aflăm că nu se mai dau adrese IPv4, ICANN a avut consultări legat de ascunderea datelor deținătorilor de domenii, multa iubire ce o are Steve Gibson pentru Firefox și NoScript, despre noua versiune TLS de la Amazon și un nou tip de atac DDOS folosindu-se de defunctul protocol RIPv1.

Toate informațiile despre Security Now în format scris le găsești pe www.GRC.com, shownotes le găseșți aici în format PDF iar tot ceea ce se discută în podcast, cuvând cu cuvânt, este de găsit aici în format .TXT.

Security Now a fost și a rămas unul dintre cele mai faine podcasturi despre internet și securitate online din toată selectia de podcasturi de pe iTunes. Merită să oferi 2 ore din viața ta pe săptămână pentru a fi un internaut mai bun.