Categorii
Arhiva General

Podcast ICR: despre jocuri și oferte de jocuri, puțină istorie și iar jocuri

De ceva timp urmăresc podcastul Istoria Culturală a României, podcast creat de Dorin și Eftimie, din care ai de invățat multe: de la istorie, la cultură, la informații despre jocuri video.

S-a discutat despre multe lucruri, de la faptul că Germania ne-a călcat în picioare de fiecare dată când a putut, la definirea termenilor „șmecher” și „fraier” și apoi despre jocul RPG Dungeons and Dragons.

Termenul de „șmecher” provine din germană de la „schmecker”, adică om care gustă. În vremurile imemoriale venea inspectorul de control a calității brânzei românești, pe vreama ocupațiilor de demult, iar acel om verifica brânza gustând-o.

Românii, când știau că au control de la schmecker, pregăteau brânza bună.

Când știau că vine un om simplu, dar liber, adică un „freiher”, îi dădeau brânza mai proastă. Așa avem azi termenii de fraier și șmecher. Vezi? Ai ce învăța de la acest podcast.

Mai apoi Eftimie pomenește despre un site unde îți faci cont și te anunță când se dau la ofertă jocuri care costă mai puțin de 10 euro, de exemplu. Este vorba de Is There Any Deal . com. Faină propunerea.

L-au avut invitat pe Tedi, un tip care este dungeon master în Brașov, un God al jocului. Pe alocuri microfoanele scrâșnesc de câte vreo înjurătură venită de la Eftimie, dar este din meniu. Dorin este podcast master, cu tăblia în mână. Have fun!

Ascultă și tu cel mai nou episod:

PS. Au podcastul și pe iTunes. Cool.