Categorii
Arhiva General

Fallout 4 vine pe PC în noiembrie 2015

Nu sunt singurul care se bucură de un joc cu hartă enormă și cu multe misiuni. Robintel deja își face planuri de schimbare a pc-ul și același lucru îl voi face și eu în curând. Nu sunt tocmai sigur că va trebui să își schimbe placa video ori că ar avea nevoie de două plăci video în condițiile în care jocul ar avea nevoie de un procesor i5 și placă video Radeon R9 280 sau echivalentă.

Anunțul făcut la E3 2015 despre lansarea Fallout 4 și prezentarea jocului video:

Cum sunt interesat de RPG games am jucat Fallout 3 în urmă cu ceva ani și mi-a plăcut. Se vede munca depusă pentru a contrui un întreg univers plin de misiuni și caractere care mai de care mai ciudate. Se vede că și-au făcut lecțiile în ceea ce privește un peisaj apocaliptic retro-futuristic.

Dacă joci Fallout 3 și nu hackuiești pc-uri pentru a afla istoria locurilor, atunci jocul nu are același farmec. Ca în multe jocuri RPG și OWG, open world games, accentul este pus pe descoperire (duh!) și nu pe finalizarea misiunilor principale. Geniale mi se par și radiourile din joc cu muzică stil anii 50.

Se vede că echipa celor de la Bethesda au lucrat extrem de mult la joc și merită din plin cei $60 cât costă jocul.

Legat de necesarul pentru a juca jocuri video pe calculator trebuie să știi că mici calcule încep cu monitorul. Adică în funcție de rezoluția monitorului 1080p, 2K sau 4K alegi, orientativ, placa video și apoi hotărăști pentru cât timp vreo să o ții.

Vezi detalii în filmul de mai jos:

La fel, dacă vrei să îți construiești un pc pentru gaming, atunci nu uita să aloci cel puțin 30% din buget pentru placa video. Știm, nVidia sunt mai bune, dar mai scumpe, iar Intel are procesoare mai bune dar mult mai scumpe ca AMD. Get over it. Detalii:

Și acum puțin mai la obiect legat de detaliile tehnice ale unei plăci video de azi. În genere nu poți greși dacă iei placă video de 2-4 GB GDDR5, un GPU la 1GHZ, BUS la 512 biți cum este Radeon R9 290X. Mai multe informații în filmul de mai jos:

Desigur, dacă tot vrei să ai un pc pentru gaming super modern, atunci poți alege monitoare pentru gaming cu freesync și frecvențe maxime de 144Hz, timp de răspuns sub 2ms, input lag/display lag sub 10 ms:

Dar cum vine treaba cu monitoare 4K? Merită efortul? Aș zice că ar fi de preferat la televizoare cu diagonală mare, nu să ții pe birou, dar asta este părerea mea. Despre monitoare 4K:

Încă un lucru: o parte bună dintre plăcile video de anul trecut și anul acesta pot rula și DirectX 12 anunțat de Microsoft pentru Windows 10. Nu vei avea nevoie de placă video nouă pentru DX12, cum este cazul Radeon R9 290X (lista de la AMD cu plăci video compatibile DX12).

Așadar, bani și puțin timp de research să ai și îți poți face un pc numai bun pentru gaming! Have fun, gamers!

PS. GOG, Origin și Steam au oferte faine din când în când pentru jocuri video, așa că fă-ți conturi acolo și fii cu ochii-n patru. Exemplu: în perioada acesta Steam oferă Bioshock Infinite la 75% reducere pentru numai 8 euro jocul și Bioshock 2 la numai 4 euro.

4 răspunsuri la “Fallout 4 vine pe PC în noiembrie 2015”

Până atunci este timp ca preţurile la noile plăci video AMD cu arhitectura Fiji şi HBM să se aşeze.

Cum seria „nouă” R300 este un rebranding la R9 2xx cu foarte puţine actualizări, sunt de aşteptat scăderi de preţuri pentru R9 2xx dar şi un răspuns tot în preţuri, iniţial, dinspre NVIDIA.

Nu as zice ca sunt fan nVidia pentru ca obtii cu AMD aproape la fel al pret cu 30-40% mai mic.

Abia aștept sa vad placi video cu HBM. O placă video cu 12 GB ar fi ceva :))

FuryX şi Fury cu HBM au 4GB. Dual-Fiji, arătată dar fără un nume, o dată certă şi alte specificaţii pare să fie un Dual-Fury adică 8GB.

4GB sunt ok pentru 4K gaming, problema era la lăţimea de bandă şi viteza de accesare pentru a trece prin ea cantintatea enormă de informaţie necesară unui framerat constant în 4K.

AMD Radeon™ R9 290X with a 1250MHz 512-bit GDDR5 interface (320GB/s) vs. an HBM-based device with a 500MHz 1024-bit interface (512GB/s)

AMD Radeon™ R9 290X (10.66 GB/s bandwidth per watt) and HBM-based device (35+ GB/s bandwidth per watt)

LOL. Si cand o sa ne uitam peste 5-19 ca ne bucuram atat de mult de HBM si aia 1024 biti o sa ne apuce rasul.

Adum sa fim seriosi: cati romani vor avea monitoare 4K? Poate 2K, dar depinde mult și de diagonala monitorului. Nu as merge mai sus de 2K mai ales ca monitoarele de gaming pot ajunge liniștit si la 5-600 de dolari. Grrr