Categorii
Arhiva General

TVA scăzut la 9%. Patronii români tot patroni români au rămas!

Văd la Victor o poză cu două bonuri înainte/după reducerea de TVA de la 24% la 9%. Parcă firmele se plângeau că TVA-ul este mare și de aceea nu mai pot lăsa la preț. TVA-ul a devenit 9% și acum avem același preț. Desigur, Prato de la Business Park este restaurant/fast-food și poate face ce prețuri vrea. Este corect, însă ce justificare găsesc ei să mențină prețurile mari, pentru că sunt destul de mari, când li s-au scăzut dările la stat?

Să mai auzi firmele că se plâng că au TVA mare? Oricum, nu tot cetățeanul îl plătea? Acum, cu TVA scăzut patroni ca cei de la Prato Brașov au zis să o pună de-o românească și să mai țepuiască, nițel, clienții. Legal au voie să facă ce vor, dar la nivel uman oamenii se simt înșelați. Și poate că așa ar trebui să vedem toate firmele care au menținut același preț la alimente atunci când TVA-ul a scăzut.

Rușine, Prato.
prato-tva-9-suta-acelasi-pret

Este corect, Prato sau Salabox Cluj (screencap via Zoso.ro) pot pune ce prețuri vor, dar ce motiv au acum, când TVA-ul este scăzut? Brust le-au crescut cheltuielile de întreținere sau cele cu angajații?

Iar motivarea conform căreia patronii vor folosi diferența de bani să facă investiții ori să mărească salariile angajaților nu mi se pare plauzibilă. Prato de la Business Park oricum are prețuri mari și prea puțini angajați (care nu știu nici „Bună ziua!” să dea). Mă așteptam ca să aibă ceva mai mult respect față de clienții lor și măcar să nu îi mai țină la rânduri interminabile.

În fine, Prato are patroni români, niște simpatici puși pe prăduială.

Patronii români tot patroni români au rămas.