Categorii
Arhiva General

Azi are loc TEDx Brașov la Hălchiu

Nu știu dacă știi, dar am mai scris despre TEDx și despre faptul că mi se pare o inițiativă bună. A mai fost TEDx Piața Sfatului în trecut iar noul TEDx este organizat de altă echipă. În toamnă ar trebui să avem un nou TEDx Brașov așa că abia aștept să văd ce speakeri sunt aleși.

Evenimentele independente TED, numite și TEDx, sunt create în sistem de franciză și, astfel, trebuie să respecte o mulțime de reguli. Am avut ocazia de a sta de vorbă cu Tibi Ruczui, curatorul TEDx Brașov, și am aflat că sunt groaznic de stricți cei de la TED legat de organizarea unor astfel de evenimente.

Nu merge să „adaptezi”, ci trebuie să faci exact cum ți se cere. Un lucru bun, de altfel.

Mă bucură să văd asemenea evenimente pe noi. Bucureștiul mai are, Clujul are două evenimente TEDx și mai sunt câteva prin țară. Este drept, plângeri legate de TEDx din țară sau din Brașov au tot existat, dar sunt sigur că se vor așeza lucrurile cu timpul și că va fi tot mai interesant să participi la asemenea evenimente.

Încetul cu încetul Romănia prinde avânt și, chiar dacă unele lucruri le facem cu stângăcie, mă bucură faptul că exită oameni care iau povara aceasta pe spatele lor și fac ceva frumos. În felul acesta ne aduc mai aproape de Vest, de civilizație.

Chiar mă întrebam zilele acestea cum ar fi să fiu invitat la TEDx în lumina faptului că am emisiunea Tehnocultra la TVS Brașov. Aș refuza. Nu consider că, în acest moment, am reușit să ating viața oamenilor așa cum mi-am propus.

Deși în urma urmăririi emisiunii unii oameni și-au schimbat comportamentul, ba chiar unii nu mai consideră cuptorul cu microunde un „cancer” ci doar ceva care îi ajută în bucătărie, emisiunea are nevoie de ani buni pentru a ajuta un număr semnificativ de oameni.

Deocamdată mai este mult de lucru și la Tehnocultura.ro, și la emisiune, și pe acest blog. Dacă tot am ieșit în piata publică cu aceste trei lucruri, atunci vreau să mă asigur că tot mai mulți oameni din comunitate sunt ajutați de ele. Un idealist? Poate, dar măcar am un scop după care mă ghidez 😀

Tu după ce te ghidezi?