Categorii
Arhiva Blogging General

Scurte despre Brașov: țepari, Frühlingsfest, caravana meseriilor, tavane picate, #MarșulCavaleriei, mistere ale științei, „muzeu retrocedat”. Bonus: de ce nu are Brașovul autostradă

Am văzut multe lucruri petrecându-se în Brașov în ultima perioadă și săptămâna aceasta aș fi vrut să scriu câte un articol separat pentru fiecare. N-a fost să fie, așa că îți ofer „quick tid-bits” sau „scurte despre Brașov”.

La unele dintre ședințele cu bloggeri s-a stabilit ca bloggerii locali să scrie mai des despre Brașov, lucru foarte bun pentru noi și pentru cititorii noștrii.

Iată lista cu cea am mai aflat despre Brașov de pe bloguri sau Facebook:
1. Țepari pe Str. Republicii din Brașov

Nanu Mihai scrie că sunt niște indivizi care îi cheamă pe oameni pentru a le oferi o oportunitate de a deveni modele. Oamenii plătesc inițial o sumă de 60 de lei, apoi sunt invitați să plătească 100 de euro dacă vor să meargă la pasul următor.

Din comentariile la articolul lui Mihai vezi că destui oameni s-au lăsat păcăliți de respectivii șarlatani.

2. Frühlingsfest la Brașov

Oktoberfest Brașov anunță că se va face un Frühlingsfest la noi în oraș:

Ambele festivaluri fac parte din Volkfest-ul bavarez, adică sărbătoarea poporului. Un concept al distracției Made in Germania de Sud.
Unde? La Coresi Shopping Resort între 21 și 25 mai 2015
Intrare liberă!!!

3. Caravana meseriilor la școala profesională Kronstadt din cartierul Rulmentul

Am avut onoarea de a participa la spectator joi la această caravană a meseriilor. Știai că școala profesională Kronstadt este singura de acest tip din țară? Aici elevii învață despre CNC-uri, fac internship la firmele germane din zonă și pot fi angajați la ieșirea din școală. Blasmefie. Unde ai mai auzit în Romănia ca elevului să i se pregătească locul de muncă înainte de a termina 12 clase?

Biz Brașov scrie despre caravană.

4. Patinoarul Olimpic mai pierde bucăți din tavanul exterior

Rivi scrie că o bucată mică din tavanul exterior a căzut, DAR a fost reparat. Din poze pare că cineva a tras de tavan să facă gaura respectivă. Aud că, de fapt, chiar a căzut.

La prețul la care a fost făcut te-ai fi așteptat să țină mai mult, mai bine.

5. #MarșulCavaleriei – #CavalryMarch 2015 – Brașov

Dorin ne prezintă o multime de poze de la vizita militarilor americani în Brașov la Biblioteca Județeană Barițiu.

Sunt în asentimentul lui Dorin: mai bine să ne viziteze americanii în mod pașnic, decât rușii în mod (ne)pașnic.

Totuși, faptul că soldații americani au venit tocmai aici îmi dă oarece sentiment de neliniște: 1) noi nu suntem capabili să avem o armată competentă din cauza politicii și 2) dacă tot au venit aici, asta înseamnă că ruși se grăbesc să vină la granița noastră de est?

6. Marile mistere ale științei la Brașov

Pe data de 8 aprilie, în cadrul Săptămăna Altfel, cei de la Revista Știință și Tehnică au fost invitați la Scoala Generală 6, din Livadă, pentru a le vorbi copiilor despre știință. Am scris despre acest lucru la momentul respectiv pe Tehnocultura.

Fiind un proiect școlar iată că cei de la Școala Generală 6 ne invită să votăm pentru el. Am votat și am dat mai departe.

7. Muzeu retrocedat?

Nu, este vorba despre faptul că o clădire din Piața Sfatului era în proces de retrocedare deja de 20 de ani de zile și s-a insistat pe crearea unui muzeu tocmai acolo. Acum clădirea se dă înapoi și muzeul se face praf.

Poza și contextul mai jos:
muzeu-retrocedat-brasov-14-mai-2015

Ovidiu ne spune de ce s-a ajuns în situația aceasta:

Clădirea a fost revendicată de vreo 20 de ani, ăia au tot insistat să facă muzeu acolo. Muzeul e de doi lei, e condus de Ligia Fulga, soția fostului șef SIE Gheorghe Fulga în mod ilegal (n-a depus plan de management etc). Femeia nu are nici o pregătire în domeniu și, în principiu, dacă ieși cu ea în public te prefaci că nu e cu tine. Aia s-a dus la comitetul regiunilor de la Bruxelles și a spus că în Brașov trăiesc români, sași și șogori.

BONUS: George Buhnici, brașovean până în măduva oaselor, zice că Brașovul este „un oraș ținut ostatic de politicieni

Tot ce trebuie să știi despre lipsa autostrăzii Brașov – București și despre lipsa aeroportului este în articolul lui George Buhnici: bani sunt, dar cei care s-au perindat pe la Minister nu au fost brașoveni. În consecință, au preferat să facă autostrăzi în zonele lor (Muntenia, Moldova, Cluj) și nu către Brașov.

Un alt lucru adevărat pe care îl zice este faptul că Brașovenii, deși trâmbițează că vor autostradă și aeroport, nu fac nimic în direcția aceasta. Este vorba de cetățeanul de rând, acela care ar trebui să își contacteze parlamentarul și apoi să facă un protest în stradă. Desigur, un lucru bine știut este că inerția brașovenilor este mare, dar mă bucur că mai sunt oameni care au ceva intenții bune pe aici.

Gata cu Brașovul! Ieșiți la aer curat, sub Tâmpa, că tot a venit soarele.