Categorii
Arhiva General

Ieri, pe 22 aprilie a fost Ziua Pământului. Cui îi pasă?

Ok, au fost ceva mesaje pe Facebook, s-au scris niște articole iar noi toți ne continuăm viață liniștiți. Pe 22 aprilie 2015 a avut loc evenimentul anual Ziua Pământului în care, zice-se, sărbătorim planeta și pacea.

Eu nu am consumat mai puțin, ba chiar am dus gunoiul și am participat, împreună cu restul brașovenilor, la poluarea mediului cu resturile mele. Desigur, gunoiul este gunoi, planeta este planetă, amorțeala este amorțeală.

Aș fi vrut să zic că mă impresionează un așa eveniment, dar probabil că nu. O bună parte dintre linkurile de ieri dedicate acestei zile pe Tehnocultura au fost despre extincții. Fain: folosești singura zi dedicată Pâmântului pentru a arăta cum îl distrugi. În restul zilelor este ok.

Simt că ar trebui să dau mai multă importanță „chestiilor de mediu”, deși nu sunt tipul care să lase mizerie când iese la iarbă verde și nici nu arunc hârtiile pe jos. Am încercat reciclarea la bloc, dar drumul până la Sigurec, la Carrefour, este destul de lung, așa că am renunțat.

Mă mut în alt loc, la casă. Acolo vom reîncepe reciclarea. Ca idee, când reciclezi duci gunoiul menajer o singură dată pe săptămână, comparativ cu gunoiul dus zilnic atunci când arunci totul la un loc.

Totusi, reciclarea nu mi se pare de ajuns, și totuși, mi s-a indus ideea că dacă ești „verde”, este totul ok. Fac puțin, mult sau destul? Sunt prea ocupat cu cafeaua ca să dau un răspuns clar!