Categorii
Arhiva General

Boli de primăvară

Este un lucru știut că, dacă oamenii în vârstă trec de primăvară, atunci ajung liniștiți la final de an. Primăvara a venit cu boli la buchet. Prima oară colega de cameră, apoi eu, apoi din nou colega. Pumni de medicamente și vizite multe pe la doctori.

Aproape ok.

Apoi încep din nou răceala, durerile de cap și de gât. Iar medicamente.

În asemenea situații apar discuții de genul „nu mai vreau la doctor”, „m-am săturat de medicamente”. Discuții necesare, de altfel, pentru că așa îți aduci aminte că ai nevoie de medici, că ai nevoie de amărâtele alea de medicamente.

Doctorii nu au nici o vină că tu ajungi la ei numai când ești bolnav. Vizita la doctor este bună și ca metodă de prevenție, să vezi ce vaccinuri mai trebuie să faci ca adult o dată la 1, 5, 10 ani și să îți faci ceva analize pentru că nu știi niciodată când te poate lovi boala.

La fel, mediamentele nu au nici o vină nici ele. Contează ca farmacistul să îți dea medicamentele potrivite, nu tâmpenii homeopate gen oscillococcinum, și să îți dea medicamentul mai ieftin atunci când îi ceri acest lucru.

Medicamentele sunt bune si nu degeaba primești un pumn de medicamente când ai mai multe afecțiuni la un loc.

Dacă ești bolnav, atunci adu-ți aminte că medicul de familie și specialistul sunt acolo să afle ce se întâmplă. Tot ei sunt cei care te ajută să revii pe picioare. Medicamentele sunt o mană cerească a epocii noastre și așa ar trebui văzute, nu ca un efort, o chestiune greu de ingerat.

Când am vreo răceală, gripă, infecție ori ce ar fi, privesc medicamentele ca o salvare. Da, sunt genul de om care zâmbește și ia pumnul de medicamente fără probleme.

Sănătate!