Categorii
Arhiva General

Mulți copii, puțină minte

Îmi plac vorbele preotului din filmul făcut de cei de la Pro TV:”să judecăm mai puțin și să ajutăm mai mult”. Îmi place și faptul că preotul conduce o acțiune prin care ajută familii nevoiașe. Aceasta este partea pozitivă a reportajului. Cea negativă, că doar acolo bat, da?, este faptul că există părinți inconștienți care puiesc mai rău ca șobolanii.

Nu poți avea respect și nici îngăduință cu așa oameni. Este drept că Dumnezeu dă, dar nu trebuie să Îi forțezi mâna dacă tot mergi pe ideea aceasta.

Copiii respectivi, pe lângă bomboane și jucării, ar trebui să primească o cărțulie în care scrie mare: „Nu fă ca mama și ca tata”. Cel mai potrivit mi s-ar părea nu oferirea de cadouri acelor copii, ci educarea lor. Probabil că un sfat de genul „In viață nu ai nevoie de milă, ci trebuie să te folosești de capul și de munca ta!” ar fi mers mult mai bine.

Îi judec pe părinții respectivi? Desigur. Poate cineva citește pe blogul acesta că este de neam prost să puiești în prostie și poate îi vine mintea la cap.

Întrebarea mea este: ce face tatăl în cazul respectiv? Mama trebuie să aibă grijă de copii, dar tatăl papă și el din alocația copiilor? Nu le-a spus nimeni părinților că pot tăia ceva din ei ca să nu mai facă copii pe bandă rulantă?

Deși nu ar fi tocmai cea mai bună idee, cum ar fi ca Protecția Copilului să îi ia pe copii și să îi ducă undeva unde măcar au ce mânca? Părinții inconștienți merită un asemenea tratament.

De altfel, ceea ce ar fi trebuit să conțină cadourile pentru familiile cu mulți copii este prezentat în imaginea de mai jos:
anticonceptionale-copii-multi-minte-putina