Nu știu dacă ai auzit de cazul recent al Starbucks care au creat campania #racetogether pentru a-i implica pe angajații firmei și clienții acesteia în discuții despre rasism.
Mi se pare o idee faină, chiar dacă nițel prost aplicată, mai ales că nu ai ocazia să discuți teme atât de importante tocmai când îți aștepți un minut cafeaua.
Pentru că a încercat felul acesta de abordare Starbucks și-a luat multe palme publice, vezi în filmul de mai sus, și cred că s-a exagerat cu reacțiile respective pe rețele sociale.
Sunt de părere că trebuie să știi să apreciezi inițiativele bune, chiar dacă prost aplicate, și că trebuie să dai un feedback onest, constructiv, nu să arunci cu pietre în modul în care s-a întâmplat pe Twitter cu Starbucks.
Singurul lucru pentru care Starbucks ar merita trași de „musteți” ar fi preturile gigantice la cafea. În rest puțin bun simț din parea onlinerilor este de preferat.
Era ideea celor de la Starbucks una rea? Nu. Aplicarea era proastă? Da.
Aveau ei de unde ști că se va ajunge la scandal? Când îți dai seama că o idee bună poate duce la dezastru?
3 răspunsuri la “Cum îți poți da seama că intenția ta bună duce la dezastru?”
Ideea e una rea. Starbucks e un ‘fast food’ de cafea. Ar trebui să rămână să își facă treaba, și să lase problemele precum rasismul altora. Dacă vor, să pună bani reali în lupta contra rasismului, dacă asta simt ei. Nu să agaseze fiecare cetățean care vine să-și ia o cafea.
Uite, aici e o sugestie faina: vrei sa ajuti, atunci bagi bani in campanii care nu agaseaza.
Ceva imi spune ca ei nu au intrebat multa lume legat de campania asta.
Cum zicea John Oliver: e evident că omului ăla nu i-a mai spus nimeni ‘nu’ de prea multă vreme.