Categorii
Arhiva Blogging

Creatorii se mută de pe YouTube pe Vessel?


Derek, de la Veritasium, anunța zilele acestea că își pune filmele și pe Vessel. M-am înscris la câteva zeci de canale de acolo, o bună parte de știință, mai ales că poți găsi TED, Discovery și alte asemenea rețele.

Cele mai multe canale de pe Vessel sunt cele de entertainment: muzică, talk-shows, comedie.

Nu este prima dată când creatorii de content de pe YouTube s-au arătat nemulțumiți de rețea iar mișcarea făcută de Veritasium, Minute Physics și Minute Earth vine ca un semnal mare de alarmă.

Este drept, poți crea un cont acum în 5 minute și vei avea primul an gratuit, apoi va fi cu plată ($3/lună).

Contul se face foarte ușor, după cum spune chiar Derek în comentariile de la filmul de mai sus:

To be clear, if you sign up to Vessel in the next three days:
1. You get free membership for a year which grants you early access to my videos plus MinutePhysics, MinuteEarth & more
2. You enter no credit card details so you can never be charged (your membership would just stop working after a year)
3. You will be financially supporting Veritasium, MinutePhysics and MinuteEarth without paying anything if you use the link vessel.com/science to sign up.

Dat fiind că Vessel este cu plată la finalul primului an gratuit vor mai rămâne numai fanii hardcore ai respectivilor creatori de conținut. Creatorii au atras atenția de mai multe ori YouTube dă puțini bani din reclamele afișate pe canalele lor așa că asemenea mutări nu sunt un lucru inexplicabil.

Dacă Vessel va mai exista după 2015, atunci creatorii vor putea fi găsiți pe ambele site-uri. YouTube este prea puternic acum pentru a fi ignorat.

Așadar, să fac inaugurarea Vessel pe blogul meu punând un film despre animalele care nu se îmbolnăvesc atunci când papă cadavre: