Categorii
Arhiva General

Intri pentru ceea ce știi, rămâi pentru cine ești


David McRaney are un nou episod genial despre psihologia omului. În episodul de față vorbește, în special, despre modul în care doctorii fac față, sentimental, situațiilor ce apar în timpul muncii lor. Unii trec cu greu peste evenimente precum moartea unui pacient sau abuzuri din partea doctorilor ce le-au fost mentori.

Recomand să te înscrii la episoadele lui de pe iTunes sau pe website, pentru că, în afară de interviul cu Danielle Ofri, mai afli și lucruri legate de erorile de logică pe care le facem ca oameni.

Nu ne dăm seama cât de des greșim și de modul ciudat în care ne justificăm de fiecare dată. Tocmai de aceea este bine să aflăm că există greșeli de gândire pe care le facem des iar acele greșeli pot afecta inclusiv viața altora.

Decizii pe care le luăm și despre care credem că sunt luate în mod rational au, de multe ori, un fundament emoțional iar noi ne motivăm decizia luată emoțional în modul cel mai rațional cu putință. Marketerii știu lucrul acesta și pot manipula clienții în a cumpăra ceva ce nu au nevoie. Normal că după ce cumpără acel lucru inutil clientul va spune că îl ajută, că este o decizie luată rațional, bine.

Revenind la episodul de față concluzia este că cei mai căutați doctori sunt aceia care nu numai că sunt buni din punct de vedere a pregătirii și experienței, dar care și empatizează cu pacientul, îi arată că sunt acolo pentru ei și că este gata să îi asculte.

Pe scurt, intri în meserie pentru ceea ce știi, dar rămâi pentru cine ești.

Valabil pentru orice faci în viața asta!