Categorii
Arhiva General

Indienii, țară în care violul este la ordinea zilei, se alătură românilor ofensați

Scriam zilele acestea despre românii patriotarzi care se ofensează și zic că situațiile din documentare nu sunt reprezentative. Am scris la momentul respectiv de ce acele filme sunt reprezentative pentru România, ca nație.

Acum a venit rândul indienilor să fie ofensați. India, țară în care violul este la ordinea zilei și în care mai toate publicațiile au zilnic articole despre „gang rape” și „girl rape”, s-a procopsit cu un documentar la fel ca românii.

Documentarul „India’s Daughter”, creat de către Leslee Udwin, a fost difuzat în data de 4 martie seara la BBC Four, în Anglia. Documentarul prezintă viața și apoi uciderea unei tinere pe nume Jyoti Singh în 2012.

Jyoti Singh era o luptătoare pentru drepturile femeilor din India și a fost ucisă de șase indieni într-un autobuz, nu înainte de a-l arunca pe prietenul ei din autobuz. Ceea ce au făcut după ce l-au aruncat din autobuz pe prietenul ei este abominabil, greu de imaginat: au violat-o toți șase, au băgat ranga în ea și i-au aruncat părți din ea în afara autobuzlui.

Text în engleză de la sursa menționată mai sus:

It’s a hard documentary to watch, because it’s a terrible story to tell: A young woman gets brutally raped and tortured to death by six men. It’s horrifying enough without adding the details, and the film has plenty: Her dreams of being a doctor, paid for by her parent’s small savings and by her nights at the call centre; the rapists’ hatred of the fact that she was a woman and she was out, with a male friend; her belief that women could do anything; the description of how one of them pulled her insides out, wrapped them in cloth, and threw them out of a moving bus.

Așadar, indienii s-au trezit să fie ofensați, de parcă violurile nu se petrec acolo, de parcă lucrurile respective nu există sau nu au importanță.

Așadar, românii patriotarzi care se ofensează când li se atrage atenția de mizeria de la noi se pot lua de mână cu niște violatori. Normal, nu este reprezentativ, hai să ne ofensăm.