Categorii
Arhiva Blogging

Era social media: ce te faci cu social justice warriors?

Social Justice Warriors sunt anumite persoane care se folosesc de social media pentru a împărți dreptatea lor pe internet. Uneori caută sprijin de la internauți pentru a crucifica anumite persoane pentru cele spuse de acestea, spuse care sunt scoase, adesea, din context.

Îți dai seama că SJW a devenit un periorativ pentru fanatici pe internet, de la feministe până la moraliști de duzină.

Scott Aaronson, cercetător american de la MIT, a povestit la un moment dat cum era viața lui de nerd din școală și care era relația lui cu femeile din jur, la care, desigur, nu avea curaj să se uite.

La un moment dat o feministă bolnavă, mintal probabil, pe numele Amanda Marcotte a decis că ce a zis el înseamnă că el vedea femeile drept obiecte cu care a vrut să se joace și nu a putut.

La scurt timp echipa de SJW a început atacul la adresa lui și a cerut răstignirea acestei ființe odioase. Din fericire, femei chiar dintre feministe au înțeles ceea ce a scris el în context și i-au luat apărarea, dar nu la fel a fost cu mulți alții.

Dat fiind că existăm în uriașul univers social media, cândva, te poți pomeni ținta atacurilor din partea SJW tocmai pentru un tweet nevinovat ori pentru status random pe care ei l-au scos din context.

Atacuri de genul pot costa locuri de muncă sau reputația. Ce este de făcut în cazul în care vezi că mulțimea îți vrea capul pentru că nu a înțeles mesajul tău?

Singura opțiune rămâne să strângi și tu oameni în jurul tău, ba chiar să dai în judecată o persoană care minte despre tine pe net.

Altceva? Ar fi alte opțiuni?

Nu am văzut la noi cazuri de atacuri din partea JHW, dar poate avem și noi așa ceva. Sau nu?