Categorii
Arhiva Blogging

De ce nu faci bani din blogging

Pentru că nu vrei să construiești un blog de calitate și pentru că accepți 15 lei pe articol și minți clienții. În grupul Social Media Brașov am avut adesea discuții pe tema aceasta în trecut și am accentuat faptul că membrii grupului nu pot și nu vor accepta plata unui advertorial sub o anumită sumă, mult mai mare de 15 sau 50 de lei.

Dacă vrei să faci un ban grămadă de câteva ori pe an, atunci trebuie să începi cu un lucru: nu mai accepta să scrii pe bani de nimic.

Apoi urmează al doilea lucru: scrie des, păstrează-ți un program. Respectă cele două principii ceva ani de zile și vei ajunge să primești liniștit 100 de euro pe articol/advertorial.

Dacă, în schimb, preferi să faci de 2-3 ori pe lună câte 15 lei, atunci nu vei ajunge niciodată să primești 100 de euro pe articol.

Cei care se mulțumesc cu firmituri acum, vor mânca praf mâine.

6 răspunsuri la “De ce nu faci bani din blogging”

Cei care cumpara advertoriale urmaresc doua avantaje:
1) seo – pretul este stabilit in functie de aportul pe care il aduce un link postat pe blogul respectiv; fiecare link adaugat catre un site de proasta calitate in timpul unei campanii de colectare link-uri scade valoarea seo a blogului respectiv;
2) promovare in retelele de socializare – pretul este stabilit in functie de numarul de prieteni reali si activi; cei care urmaresc promovari de 100 euro le evita pe cele fictive de 1 pol

Nu conteaza ca urmaresc avantaje, ci modul in care o fac. Mai bine dau 2-300 de euro catre 2-3 bloggeri ok decat sa dea aceiasi bani catre 10-20 de bloggeri care aduc fix zero vizitatori.

Şi dacă ne facem toţi bloage de-astea, de calitate, de unde ne pică tuturor câte-o sută de euroi pe articol? Nu-i dă Doamne-Doamne în chip de ploaie, cum dădu pe vremuri mană-n deşert?
Sau matale dai sfaturi în deşert, ca să-ţi fie blogu’ mai de calitate?

Se vede ca dai rar pe aici. Dau sfaturi din experienta. Si da, cer 50 – 100 de euro pe articol si ii primesc. Daca nu, se pot duce in alte parti fara probleme.

Nu faci des banii astia, dar cand vin stii ca asta e valoarea unui articol la tine.

Normal ca nu pica din cer. Scriu din 2010 si am scris peste 2000 de articole pe mai multe bloguri, am participat la campanii, am cunoscut oameni, conduc proiecte faine (tehnocultura.com, emisiunea Tv si altele).

Asadar, „mataluta mea”, nu dau sfaturi aiurea. Normal, trec 2-3-4-5 ani pana iei banii astia, dar asta e viata.

şi tocmai ce am răspuns unui domn legat de tariful practicat de mine. 😀 presimt că se va duce la alţii, dar, cum spui şi tu: ceea ce scriu astăzi gratis, mâine va avea preţul lui. aşa că prefer de pildă să promovez mărţişoarele hand made făcute de oameni, pe care le-am cumpărat şi pot să am o părere despre ele. prefer să laud oamenii care fac ceva şi să îmi susţin prietenii… altfel, fix din cauza celor 10-15 lei am restrâns mult lista de bloguri citite.

Foarte bine. Nu merita sa consumi nici o secunda cu blogurile care se vand iefin.

Munca ta, tu, blogul tau au valoarea pe cere le-o conferi tu. Normal, cere munca si obraz subtire, dar nu toti putem rontai radacini 😀