Categorii
Arhiva Personal Tehnologie

Pixel Pioneers: scurtă istorie a graficii în jocurile video


În sfârșit un documentar pe placul meu. L-am văzut prima oară la Dorin. Pentru fanii jocurilor video documentarul de mai sus, în cinci părți, este un bun început în a vedea jocurile în perspectivă.

Sunt mare fan shootere, RPG și auto (fiind incluse aici și moto). Nu mă prea împac cu arcade, deși am tot jucat de-a lungul timpului și nici cu RTS-urile. Uneori duc dorul unor jocuri 2D cum e Super Mario sau a unora care încercau să imite un mediu 3D ca Prince, din 1989. Am jucat Prince of Persia din 1989 abia prin anul 1997, când am dat prima oară de calculatoare. Ce minune mare era să ai atunci un 486 (computer cu procesor Intel 80486, vezi și Istoria Calculatoarelor)!

Totuși, preferatele mele au râmas jocurile recente, cele cu grafică vie, de zici că este un film sau că tu ești chiar acolo. Indiferent că este vorba de shooter, RPG, auto, îmi place ca grafica să fie cât mai fidelă cu realitatea posibil.

Au trecut aproape 50 de ani de la primele încercări de jocuri pe tuburi catodice cu osciloscopul, dar au fost 50 de ani în care PC-ul a arătat că poate veni bine din urmă și poate bate liniștit consolele. Nu te pui cu un Radeon R9 290X si cu un procesor Intel i7.

Așadar, ca gamer mic ce sunt, te invit să te bucuri holbându-te cu drag la documentarul de mai sus!