Categorii
Arhiva General

Libertate de exprimare versus minciună

Citește mai întâi ce zice Big Lazy SysAdmin aici. Una este libertatea de exprimare, alta este minciuna și altă situație este să vezi că Olivia „apendicita se rezolvă naturopat” Steer este „martirizată” și comparată cu jurnaliștii de la Charlie Hebdo.

Da, despre francezii respectivi poți zice că au fost uciși aiurea pentru dreptul de exprimare pentru că nu este ok ca cineva să vină să îți impună să crezi sau să gândești în ceva anume.

Revenind la Olivia Steer, pagina ei de Facebook a fost închisă în urma reporturilor făcute la Facebook. Dat fiind că promovează multe minciuni pagina ei a fost închisă. Și acum se victimiza și compara cu cei de la Chalrie Hebdo. Iete fleoșc.

Una este libertatea de exprimare, în care zici că „eu cred asta și asta” și alta este să zici „s-a dovedit științific că părerea mea este bună și restul sunt proști”. Prin „restul” este vorba de medicină, prin „părerea mea” este vorba de naturopatie, homeopatie și orice alte bazaconii promovează ea, bazaconii care vor ucide oamenii care îi urmează sfatul.

Olivia Steer, oare cum te mai victimizezi când afli că un copil a murit pentru că părinții au urmat sfatul tău și nu l-au operat de apendicită? Autorul moral al unei ucideri? Eu zic că da.

Una este să minți în mod ordinar, dar alta este să ai libertate de exprimare. Corect ce zice Bogd la comentariul de aici:

Absolut de acord. Cu precizarea ca libertatea (de orice fel) se oprește în momentul în care încalcă libertatea altuia sau îl afectează în mod negativ.

Nu ești liber să îți faci nevoile în mijlocul drumului, nu ești liber să asculți manele la maxim, nu ești liber să demolezi apartamentul tău de la etajul 1 al unui bloc cu 10 etaje.

Ești liber să spui „eu cred că mâncatul de iarbă îmi face bine”, nu ești liber să spui „s-a dovedit științific că trebuie să mănânci numai iarbă”. Ești liber să spui „vrem să-ți vindem chestii”, nu ești liber să spui „crește de două ori mai mult imunitatea” (da, tare aș vrea să văd „studiul” pe care se bazează afirmația respectivă. Și cu ce naiba e făcută comparația 🙂 )

A, și să nu uit – libertatea de exprimare îți permite să spui „cred că dacă mănânc numai iarbă îmi face bine”, dar aceeași libertate de exprimare îi permite altuia să îți răspundă cu părerea lui.