Categorii
Arhiva General

Legea, armă cu două tăișuri

Citește știrea de pe Hotnews. Acum reacțiile pe Twitter. În comuna Marginea, din județul Suceava, un locuitor a refăcut un pod pe care primarul trebuia să îl refacă, dar nu a putut din cauza birocrației, desigur.

Când au văzut că sunt uitați, cum adesea se întâmplă la noi, localnicii au pus mână de la mână și au făcut un pod. Probabil l-au făcut prost, probabil nu poate fi folosit la fel ca unul făcut de către autorități.

DAR AU POD.

Autoritățile se ascund în spatele legii ca să arunce bani aiurea și să nu se miște, adică „durează eliberarea actelor” și apoi aceleași autorități sar cu sabia pe localatari pentru că au făcut ceea ce ele trebuiau să facă.

Ce au făcut locatarii este ilegal? Da. Faptul că autoritățile nu l-au făcut la timp este ilegal? Nu știu, dar ce știu este că uneori ești nevoit să încalci legea ca să faci lururl corect. Remember un doctor complice la acte criminale?

Nu mai fă pe speriatul sau speriata: zilnic călcăm legea, dar în lucruri mai mici (cât de des treci pe la trecere)? Ai încălca legea dacă ai ști că faci un lucru bun?

2 răspunsuri la “Legea, armă cu două tăișuri”

Îţi spun drept, eu mă… pe ea de lege dacă e împotriva omului.
S-o respecte ăl’ de-a dat-o!!
Oricum, eu m-am retras din clasa iresponsabililor care au nevoie de reprezentanţi legali să îi înveţe cum să trăiască şi să le dea una-alta!
Cum predomină iresponsabilii (doar în România avem vreo 15 milioane!), mă opresc aici cu consideraţiile.

Sunt destule legi bune la noi, dar nu sunt aplicate si sunt destule legi rele la noi, dar nu stim cum sa le schimbam.

Spirit civic este chiar mic, asa ca mai este mult de munca.