Categorii
Arhiva General Personal

De ce sunt fan AMD?

Pentru că băieții fac piese comparabile cu Intel și Nvidia la performanță, dar uneori la o treime sau la jumătate din preț. Ai zice că sunt zârcit, dar nu am 2500 de euro de dat pe un pc gaming+ceva performance, așa că ceva pe la 1500 de euro, cu tot cu monitor, poate îmi permit să scot după ce strâng ceva timp din curea.

Știu, sunt o mulțime de fani Intel care îmi vor arunca în față că un proc Intel suportă azi rami DDR4 și ca procesoarele sunt nave spațiale. Corect, dar este necesar sâ arunc o tonă de bani când obțin aproape aceeași perfmormanță de la un AMD FX?

Exemplu AMD vs Intel. Da, AMD este mai ieftin, îi lipsesc ceva funcții pe care Intel le are, ba chiar nu suportă DDR4, dar tot nu-i bai.

Pentru un pc de gaming un procesor AMD ca cel de mai sus e chiar ok. Merge să joci jocuri și cu DDR3, așa că nu mai trebuie să te dai cu capul de pereți.

În ceea ce privește placa video, tot cu AMD merg. Nvidia sunt nițel mai scumpe, deși mai performante, dar AMD reușește să se aproprie de Nvidia. La prețuri ceva mai mici.

Ia de compară cât costă Nvidia GTX 980 cu prețul unui ATI Radeon R9 290x. Ambele au 4GB de RAM, au GDDR5, ba chiar placa ATI are 510 biti iar GTX-ul are 256.

3000 vs 2000 de lei spune multe, nu?

Așadar, eu sunt fan AMD pentru că ai „bang for the buck”, deși Intel și Nvidia au componente mai puternice.

Tu cu cine ții? De ce?

5 răspunsuri la “De ce sunt fan AMD?”

Da, cred ca asta am si zis in articol. Sunt mai performante, dar la pret aproape dublu in anumite cazuri.

Daca esti limitat la bani, cum sunt eu, merg pe un AMD. Totusi, 1500 de euro cu tot cu monitor este o cheltuiala mare.

Manuel, aici, părerile sunt împărţite şi ţi-o spun fără înconjur: ŢIN CU BUZUNARUL MEU!
Povestea cu AMD e lungă şi întortocheată. Mai ţii minte cum i-au sabotat cei de la Microsoft când au scos extensia pentru video (AMD-3DNow!), cu care obţineau viteză mai mare cu 60% decât obţinea Microsoft în cârdăşie cu Intel?
S-au ridicat împotriva lor toţi din cartelul softurilor pe bani (BeSeA-ul, adecătelea. Bişniţ Softueăr Ălaiăns). Aşa că, hai să o lăsăm mai moale cu considerentele astea.
E o clică de escroci care controlează preţurile şi aici, pe Low-End şi MidRange, probabil că AMD a căpătat aviz, cât timp se ţine departe de High-End. Altfel, OUT OF BUSINESS!
Şi DA, e adevărat, dacă ar fi lăsaţi de mafia Intel-Microsoft, ar face mult mai multe, la preţuri mult mai accesibile.
Te-ai întrebat vreodată de ce toate pachetele Linux se numesc „Whatever-amd64.tar.gz” sau „-amd32.tar.gz” indiferent de platformă? Dă şi tu un search, că te pricepi! 😉

Si eu tin cu buzunarul meu. E drept ca nu stiu de lupta AMD cu Intel/MS, dar ar fi rau daca este asa. Monopolul este intotdeauna rau, chiar daca cei care il conduc cred ca fac un bine.

Mi.am luat un chipset amd model cum ai spus tu, e tot pe 256 de biti . Momentan e ok , nu am apucat sa o forjez