Categorii
Arhiva General

Români ce-o pun de-o „românească”

Legat de ce zice Eftimie aici, românii sunt tare patrioți dar uită de lucrurile care sunt în curtea lor. De ceva vreme doream să scriu două-trei cuvinte despre români. Un duș rece la început de an este bun pentru fiecare dintre noi.

Iată ceva cazuri de romăni ce o pun de-o „românească”, adică au porniri de profitori, mincinoși, hoți, înșeală,. Cu alte cuvinte, comportament care, spunem noi, este „țigănesc”.

#1.

Unii cumpără o saltea și dau 100 de lei pe ea. Descoperă acasă că cei de la magazin le-au dat o saltea de 500 de lei. Decid că nu este bine să o trimită înapoi: „Păi, dacă îs proști, ce să le fac? Dumnezeu ne-a făcut cadou”.

Nu cu mult timp înainte ziceau că salteaua de 500 nu-și merită banii și că e nașpa.

#2.

Un șofer RAT de pe linia 8 pleacă din stația deși mai sunt doi oameni de urcat.

Își pune căștile în urechi ca să nu audă morala făcută de călători.

#3.

Un vânzător din piața Dacia țipă în gura mare că oferă trei kile la 6 lei. Când ajungi la el, îți zice că, de fapt, cele trei kile costă 8 lei, că a greșit el la calcule.

#4.

Îi dai românului bani, dar refuză să ți-i dea înapoi pe motiv că „tu ai bani mulți”.

#5.

La Carrefour promoțiile sunt voit ambigue, la Kaufland îți bagă același produs de două ori, la Jysk dau muzica tare de trebuie să țipi la cel de lângă tine ca să îl auzi. Pui românul să se ocupe de afacere strâină.

#6.

Suni la Bratax și ceri taxi cu șofer nefumător. Discută între ei să ți-l trimită pe 104 (care este fumător) și ii cer să aerisească mașina. Nu-și dau seama că vei refuza cursa și că îi auzi.

#7.

Și-a parcat mașina de partea din spate ocupă jumătate din trotuar. Se duce la portbagaj să scoată bagajele, dar nu lasă mai întâi să treacă un grup de patru oameni care sunt nevoiți să ocolească mașina. Nu este prima oară când face așa.

Acum întreb: dacă tot nu ne plac țiganii și comportamentul lor, de ce îi imităm?

Un răspuns la “Români ce-o pun de-o „românească””

[…] Romani ce-o pun de-o romaneasca […]