Categorii
Arhiva General

Este vremea vacinării. Aşa-i că îţi este frică de ac?

Stăteam de vorbă cu doamna Oana Falup Pĕcurariu (se citeşte Păcurariu), doctor în ştiinţe medicale, medic primar pediatru şi şef lucrări pediatrie la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Transilvania” Braşov, legat de vaccinuri şi de ce unele mame nu vor să îşi vaccineze copiii.

Întrebările şi răspunsurile despre vaccin pot fi văzute în episodul despre ştiinţa din spatele vaccinurilor, ce va apărea în 2015 la TVS Braşov. La întrebarea de ce refuză unele mame să îşi vaccineze copii doamna Falup a avut un răspuns care nu trebuie să ne mire: pentru că le este frică de ac. De aceea inventează orice scuză posibilă pentru a evita acel ac.

Curios cum homeopaţii, aceia care îţi vând pastile cu zahăr pe post de medicament, vin şi îşi oferă „alternativa” la vaccinuri: o pastilă total inutilă care nu te va proteja de bacterii sau virusuri.

În fine, în Canada situaţia este destul de gravă şi aştept primele rapoarte cu copii morţi de pe urma recomandărilor homeopaţilor. Nu aş vrea să văd aşa rapoarte, dar vor fi.

Mai multe pot fi citite aici.

Dacă ţi-e frică de injecţii, atunci Zoe, fii bărbată. Sistemul imunitar al unui copil poate prelua liniştit zeci de vaccinuri odată.