Categorii
Arhiva General

Terapii cu oxigen? Eu le propun terapii cu monoxid de carbon

Cică există unii care promovează terapii cu oxigen în ideea că, dacă iei mai mult oxigen te scapi de boli, de îmbătrânire și totul va fi roz. Cei de la Science Based Medicine zic altfel. Mitul unei anume soluții, în cazul de față vorbim de oxigen, care este un remediu pentru orice boală persistă chiar și azi, când avem tehnologia și știința necesară să ducem oameni pe Lună.

Desigur, este mai bine să crezi în tratamente minune decât în medicină.

De obicei oamenii în diferite stadii ale bolii lor aplică tratamente naturiste, homeopate, false, total inutile cum este și terapia cu oxigen. După ce acestea nu dau rezultate ajung la medici în stadii avansate ale bolilor. Doctorii nu mai au ce le face, astfel că se duce vorba că medicina clasică nu poate ajuta oamenii.

Să fim înțeleși, există doar o singură medicină, adică medicina ce o fac doctorii în spitale. Orice altceva sunt tratamente în afara medicinei.

Oricum, nu contează, pentru că tratamentele cu oxigen, care nu ajută la nimic, dau bine suflețelelor de hipsteri new age, bio, eco, whatever din zilele de azi.

Măi, dacă vreți să scăpați de durere, de ce luați oxigen și nu luați monoxid de carbon? Ăla este o soluție ideală pentru a dormi un somn liniștit, de veci, fără cele mai mici dureri.

Mă uimește când văd oameni adepți ai astrologiei, ai tratamentelor minune, ai lucrurilor meganaturale. Este rău să fii sătul de viața de zi cu zi, nu?

Later Edit: În aceeași ordine de idei, dacă mănânci sănătos, nu înseamnă că nu vei face cancer niciodată.

2 răspunsuri la “Terapii cu oxigen? Eu le propun terapii cu monoxid de carbon”

Terapia cu oxigen ajută oamenii bolnavi! Chiar foarte mult. Dar îi ajută atunci când valorile saturației de oxigen din sânge sunt mai mici decât cele recomandate în medicină.
Valorile normale ale unui om sănătos sunt peste 97-98%. SaO2 sub
94% indică probleme respiratorii, iar sub 90% lucrurile sunt grave.
Din păcate, mediul (aerul) poluat al prezentului (mai ales în orașe) și FUMATUL afectează funcția respiratorie a organismului nostru pe parcursul vieții. De aceea foarte mulți oameni au diferite forme de hipoxie.
Terapiile cu oxigen, în diferitele stadii ale hipoxiei (de la cele mai ușoare forme și până la cele mai grave) sunt încă în faza de dezvoltare și cercetare, iar în zona noastră geografică nu știu să fie recomandată formelor ușoare și cu atât mai mult unor oameni ce nu au probleme respiratorii.
Supra oxigenarea sângelui este la fel de periculoasă ca și hipoxia (lipsa oxigenului). De asemenea, o concentrație crescută de oxigen respirat în mod constant duce la dependență.
Totuși, pentru liniștea noastră, dar mai ales pentru sănătatea noastră este bine să ne verificăm, din când în când, acest indicator. Cine nu are acasă sau la medicul curent un pulsoximetru cu care să măsoare nivelul SaO2, se poate sau se va putea folosi de smartphone (cele mai multe vor avea niște senzori ce pot stabili SaO2 la nivelul capilarelor). Dacă valorile sunt mai mici de 97% în condiții de repaus, după mai multe măsurători (repetate în momente ale zilei și la intervale de timp diferite) recomand oricui să discute cu un medic. Terapia cu oxigen o poate recomanda numai medicul specialist!

Ok, sunt de acord in cazul oamenilor care chiar au probleme, dar sunt chiar fffff putini acestia. Marea majoritate nu are nevoie de mai mult de o plimbare seara, ca sa fim sinceri.

Si da, hi[peroxia, daca i se zice asa, este rea. Trebuie ramas la echilibrul la care a lasat natura. Daca nu ai prbleme cu oxigenul din sange cand stai pe loc, atunci nu ai nevoie de asta.