Categorii
Arhiva General

Protest la Prefectura Brașov pentru alegeri libere. Diaspora nu a fost lăsată de voteze!

alegeri-libere-protest-prefectura-03-nov-2014-brasov
Datorită faptului că o parte din diaspora și studenții brașoveni nu au fost lăsați să voteze s-a organizat un protest în fața Prefecturii Brașov, azi, la ora 18:00. Poți da join la eventul pe Facebook aici și să îți inviți și alți prieteni pentru a susține inițiativa. Mi s-a părut ireal să văd că de ieri, de la ora 14:00, românii din Londra nu au putut vota pentru că „nu mai sunt formulare”, același motiv fiind invocat și în cazul studenților brașoveni.

Din descrierea protestului de azi, la care voi participa neapărat:

Ţinând cont de modul defectuos în care s-au desfăşurat alegerile atât în diaspora, cât şi în Braşov, unde studenţii au fost împiedicaţi să voteze, dar şi de declaraţiie sfidătoare ale celor responsabili:

PROTEST
ASTĂZI, 3.11.2014, ora 18:00 PREFECTURA BRAŞOV
( la Biroul Electoral Judeţean )

REVENDICĂRI:
– anularea alegerilor prezidenţiale
– creşterea numărului de secţii în diaspora
– introducerea votului prin corespondenţă
– demisia celor responsabili, prim-ministrului Victor Ponta şi ministrului de externe, Titus Corlățean

#josPonta

Vinovații principali pentru situația dezastruoasă în care s-au făcut alegerile sun Ponta, ca Prim-Ministru, și ministrul MAE, Titus Corlățean. Li se cere demisia.

Un lucru este de ținut minte: alegerile din turul I nu s-au terminat, nu au apucat toți să voteze, tocmai de aceea se cere anularea alegerilor. Ponta bănuia că mulți tineri vor vota cu Iohannis sau cu Macovei așa că a avut grijă să îngreuneze procesul cât mai mult. Țina? tocmai acei tineri din diaspora și studenții s-au văzut în imposibilitatea de a-și exercita dreptul de vot. O mizerie.

Ponta, de cealaltă parte zice că nu s-au fraudat alegerile, tocmai de aceea au fost rânduri așa de lungi la vot și că el a pregătit alegerile așa cum trebuie. Sigur, domnule Ponta, sigur.

#nuponta

Cei de la myTEX au anunțat lansarea protestului, mai ales că se vede de la o poștă că în zona Ardealului Ionannis a câștigat detașat, pe alocuri luând dublul voturilor.

E drept că cu puțină muncă și cu voturile lui Macovei și Udrea, Iohannis îl poate bate binișor pe Ponta în turul II, ănsă turul I nu s-a terminat, pentru că nu au apucat toți să voteze.

Uite cum arată comunismul lui Ponta: nu poți merge la alegerei. Așa vei păți dacă îl vei avea pe Ponta ca președinte.

Detalii protest:
Aici este notificarea:
https://extranet.brasovcity.ro/Registratura/Documente/Document.aspx
Numărul documentului: 91348
Data: 03 nov 2014
Cod WEB: 939C

Cerere autorizație protest
declaratie-protest-3-nov-2014

și
cerere-autorizatie-protest-brasov

Vino la protest la Prefectura Brașov, la orele 18:00.

LE:

Ponta și MAE au pus secții de votare acolo unde nu erau români și, în mod intenționat au avut mai puține ștampile de vot. Știau că diaspora, în număr de 1,5 milioane de români, va vota cu Iohannis și nu cu Ponta. Astfel,a ureușit să voteze doar 10% din total:

Și nu doar în Occident: datele din Orientul Mijlociu și nordul Africii – de care mă ocup eu – vorbesc de la sine: Egipt – 39 voturi Iohannis, 19 voturi Macovei si 6 voturi Ponta; Kuweit: 63 voturi Iohannis, 26 voturi Macovei, 26 voturi Ponta. În Iordania: 73 voturi Iohannis, 52 voturi Ponta, 21 voturi Macovei. În Dubai: 309 voturi Iohannis; 233 voturi Macovei; 46 voturi Ponta. În Dubai, de altfel, la ora închiderii votului era încă buluc – iar programul a trebuit prelungit.