Categorii
Arhiva Optimism

Casa Ronald: 40 de ani de bine pentru copii și părinți. #casaronald #forRMHC [bonus: concurs]

casa-ronald-2014- 40-ani (3) (Large)Pe 15 octombrie 2014 se sărbătoresc 40 de ani de când s-a implementat sistemul caselor Ronald McDonald, sistem prin care părinții pot locui împreună cu copiii lor ce sunt internați pe perioade mai lungi de timp. Se știe că prezența părinților, atunci când copiii sunt internați, oferă alinare și ajută la recuperarea copiilor.

Simbolul evenimentului aniversar de mâine sunt șosetele în dungi roșii și albe pe care le vezi purtate de celebrități de dincolo în căutarea aceasta de pe Twitter.

Ce importanță are evenimentul pentru România? Ei bine, Fundația Ronald McDonald a fost înființată la noi în 1998 și, de atunci și până azi, peste 11 000 de părinți au putut fi alături de copiii lor cât aceștia erau internați.

Pe la noi există două Case Ronald, la București și la Timișoara, iar cazarea părinților este gratuită pe perioada internării copiilor.

Banii pentru funcționarea Caselor Ronald și pentru alte proiecte provin de la donațiile ce le faci atunci când mergi la McDonald’s și lași acolo un ban. Așadar, când mergi la Mc nu uita să lași un ban și la căsuțele de donație, știind că, în acest fel, ajuți niște români, copii și părinții lor, în momentele grele.

Sincer, nu știam despre Fundația Ronald McDonald până azi. La fel, Fundația Ronald Mcdonald a ajutat 150 de copii de la noi cu operații faciale grauite în 1998 în cadrul Prodiectului Operation Smile, în 2003 a deschis prima casă Ronald McDonald în București și în 2008 a unei asemenea case în Timișoara.

În 2013 fundația a cumpărat un computer tomograf pentru spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureți în cadrul campaniei ‘Mi-e poftă să fac bine’. Astfel, 3000 de copii vor avea parte de diagnostice corecte anual.

Ce putem face noi? Putem să mulțumim fundației Ronald McDonald pentru acele case și pentru proiectele în care s-a implicat fie donând când mergem să luăm un sanviș, fie dând share acestui articol.

Eu voi primi o pereche de șosete în dungi albe și roșii și le voi purta mâine. Dacă și tu vrei o asemenea pereche pentru săbărtorirea celor 40 de ani de bine, atunci am 3 (trei) perechi de dat.

Dă share articolului și lasă un comment aici. Primii trei vor primi o pereche de asemenea șosete. Felicitări Fundației Ronald McDonald pentru pustiul de bine ce îl face:
casa-ronald-2014- 40-ani (1) (Large)

5 răspunsuri la “Casa Ronald: 40 de ani de bine pentru copii și părinți. #casaronald #forRMHC [bonus: concurs]”

Azi am mai aflat un lucru. Habar nu aveam despre aceste case. Nu manac prea des la MC insa e de retinut. Cat despre șosete. da-le unui copil. Se va bucura si mai mult

Eu nu, dar poate colega de camera fura unul de la o barza in viitor 😀