Categorii
Arhiva Personal

Radarele super-ipocriziei românești s-au pornit: s-o dăm pe „trădătoarea” Irina Tarasiuk afară și să-i luăm cetățenia

Iubesc la nebunie o vorbă spusă de un artist care mi-e prieten apropiat: „Boule!”. Nimic nu se potrivește mai bine românului în secunda de față decât vorba asta, la care adăugăm cu ceva emfază, pentru savoare adică, „Eh, căcat!”, spusă de un scriitor ce-l știu.

De la ce am pornit? Citeam secundele astea la George Damian despre cazul basarabencei Irina Tarasiuk care, la o zi după ce a primit cetățenia română, a spus pe Facebook că: „paşaportul românesc este pentru mine doar o viză care-mi permite să fiu mobilă, nu înseamnă cetăţenie. Eu sunt moldoveancă şi punctum.” ( via Adevărul)

Și brusc a început valul furiei românilor care nu sunt lăsați de ipocrizia lor să permită altuia să fie sincer. Băi, boule, român sadea, ce te dai patriot ori „dac”, ce ești veșnic iubitoriu de patrie, păi bine, băi, tu ai voie să îți iei viză de SUA ca să muncești acolo, nu pentru că iubești SUA, dar te doare când altcineva face la fel cu România?!

Adică, așa cum zice și George Damian, chiar credeai că iubita ta Basarabie se simte cu adevărat parte a României, că trăiește și respiră românește? Eh, nu zău. George Damian zice că există Basarabia din suflet și cea Reală. Basarabia din suflet e imaginea pe care ne-am construit-o de-a lungul timpului, că Basarabia e pământ românesc, iubit, parte a noastră.

O fi, dar ce cred cei de dinolo de Prut? Ei bine, acolo este Basarabia reală, cea în care dacă oamenii pot obține cetățenia română ca să ajungă liberi în Germania, o vor face fără cel mai mic regret. Ce iubire de Românie, ce dor de patrie?! Mă, sunteți proști grămadă. V-a apucat patriotismul aiurea să vă luați de cineva care zice, pe față, ce înseamnă cetățenia română. O monedă, atât.

Boilor.

Am un fost coleg de școală care a primit cetățenie SUA. Omul își declara iubirea față de SUA de mi se făcea lehamite. Poate el chiar iubește SUA așa de mult, dar îmi rezerv ceva îndoieli. E mai practic să mergi în SUA pentru că e viața mai bună. Nu mergi pentru că SUA ți se pare extraodinară și pentru că o iubești nespus de mult.

Măi, suntem ca niște oi: plecăm mereu unde este iarba mai verde, fie că e vorba de SUA, Germania, Suedia, Elveția. Nimeni nu ne poate condamna pentru asta, dar să fiu al dracu’ dacă românul nu este un ipocrit ordinar de sângerează patriotism tocmai când altul face ce face el.

„S-o dăm afară”, strigă protestele românilor curentați de ipocrizia lor. Eu zic să facem o petiție să pierdem toți cetățenia română și doar ea să o mențină. De ce? În momentul în care ea a publicat statusul de Facebook Irina Tasariuk a fost cea mai româncă dintre români. A spus adevărul. Nu este ok să ceri retragerea cetățeniei pentru că omul este sincer.

Poți schimba modul de acordare a cetățeniei, dar nu să i-o retragi. De ce nu i-am retrage cetățenia și lui Ponta, declarat italiano-albanez (img) și care se închină maghiarimii, contrar intereselor naționale?

Conform Adevărul, un oarecare Dan Nicu, idiot super-patriot, a cerut ca Irina Tarasiuk să își piardă cetățenia: Consider că a o menţine pe Irina Tarasiuc în exercitarea drepturilor sale de cetăţeană a României aduce atingere articolelor 54, alineat 1, «Fidelitatea faţă de ţară este sacră», şi 55, alineat 1, «Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România», din Constituţia României”.

Păi, loază, ce enumeri matale acolo „fidelitate față de țară” și „apărarea țării” sunt două lucruri pe care mai toți românii nu le-au făcut. Suntem toți vinovați de cele două păcate, patriot ipocrit ce ești.

Dacă eram fideli țării și dacă ne-am fi apărat țara, atunci am fi făcut tot posibilul să nu fim mânați ca niște vite de o gloată de infractori. Dacă eram fideli și apărători ai țării până acum aveam autostrăzi, trenuri de mare viteză, spitale decente, poliție calumea și tot tacâmul unei țări civilizate. NU! În schimb stăm acasă, comentăm aiurea, ne dăm patrioți, suntem în continuare conduși de infractori și cerem ca altcineva, în speță Irina Tarasiuk, să facă ceea ce n-am făcut noi.

Eh, căcat. Niște boi. Toți.

8 răspunsuri la “Radarele super-ipocriziei românești s-au pornit: s-o dăm pe „trădătoarea” Irina Tarasiuk afară și să-i luăm cetățenia”

Tot mai multe reactii anti-ipocriti sunt bine-venite 😀

cine plm e Irina Tarasiuk? in cazul ei se aplica vorba aia: daca tacea, filozof ramanea.
de acord, cu totii cunoastem ca realitatile sunt in general altele.
dar, fara un set de valori nimic nu are consistenta.
care ar fi valorile tale fata de tara?

Nu conteaza cine e, ci doar ca este cetatean roman, ce a primit cetatenia in mod legal. Ce a zis sau nu e irelevant. Cine e ea, e irelevant.

Valori fata de tara? Prefer valorile fata ce patratica mea: sa fac tot ce imi sta in putinta sa am grija de patratica mea (familie, priteni, munca etc) cat mai bine. Daca fac asta si daca facem asta, atunci valorile individuale devin valori nationale.

pai daca e irelevant(a) din toate punctele de vedere de ce mai dezbatem acest subiect?
in rest, nu iti inteleg rationamentul, dar ma rog.
cum poti evolua ca si grup, in cazul nostru ca tara, fara o viziune si o misiune? sau fara valori?

Alea sunt bune si nu le neg, dar sunt irelevante in discutia de fata. Nu discutam despre valorile nationale, care exista, ci despre faptul ca nu le respectam. Daca ii retragem cetatenia nu rezolvam nimic la partea cu valorile nationale. Doar demonstram ca suntem niste ipocriti si atat.

Dezbatem subiectul, nu din prisma ei, ci din prisma noastra. Ea e punctul de pelcare, nu ma intereseaza natia, ce a zis, ce a facut, nici macar numele, dar ce conteaza este reactia noastra.

Hop-top am sarit ca arsi ca ea, vezi Doamne, a pangarit valorile nationale pe care, roicum, nu le respectam. Ele exista, dar articolul este despre faptul ca nu le respectam.

In plus, chiar daca am vrea sa incepem sa respectam valorile nationale incepand cu ea, singurul lucru pe care il putem face este sa tacem din gura pentru ca ea nu a atacat nici o valoare nationala.

stii cati circula pe drumuri fara centura, vorbind la telefon sau depasind cu mult limita de viteza legala? stii cati scapa basma curata? poate nici 0,1% nu ajung sa fie sanctionati.
dupa capul tau, ar trebui sa ne lasam pagubasi ca oricum dintre cei putini care sunt prinsi pe buna dreptate fac gargara si eventual mai si contesta sanctiunea (din ipocrizie).
legea o aplici, faci preventie si sanctionezi cand e cazul. fara discutii.
aplicand sanctiuni, dai un exemplu.
problema e ca noi suntem foarte blanzi la acest capitol.

Aici ce lege aplici? Una care nu exista? Problema ce o pun in articol spune clar: cum de ne-am trezit sa fim mari sustinatori ai valorilor romanesti pe cand noi nu le respectam? Si pentru asta preferam sa pedepsim pe cineva care nu are nici o vina.

Toata lumea isi ia vize/cetatenii pentru ca e viata mai buna acolo, nu pentru ca il intereseaza de mare lucru de valori.