Categorii
Arhiva Blogging

Moarte blogurilor care au autoplay la muzică sau filme

stop-autoplay

Cei de la Welcome To the Internet au postat imaginea de mai sus pe Facebook și era clar că am să scriu un articol pe tema asta. Nu am dat de multe bloguri care au autoplay la audio, în special, dar le doresc să pice des.

Unul dintre motivele pentru care nu am vizitat anumite bloguri a fost tocmai functia autoplay dată pe ON la widgeturile audio. Îți vezi liniștit de treabă și deschizi taburi noi ca un nemernic hapsân suferind de taburină și, când ți-e lumea mai dragă, începe un rock dezmățat la volum maxim direct în urechile tale.

Nici nu știi cum e să îți violeze cerebelul un asemenea act de agresiune și cum un asemenea chin poate naște un viitor Hitler al internetului. Stop. The. Autoplay.

Dacă nu, îmi doresc să îți ardă blogul pănă la ultimul comentariu.

New test:

9 răspunsuri la “Moarte blogurilor care au autoplay la muzică sau filme”

Tocmai am pus video de la ProTv. Nu intra pe autoplay. Imi poti da link catre articolul cu video? Is curios sa vad daca nu cumva gasim o solutie. ProTv foloseste video playerul numit FlowPayer asa ca acolo gasim ceva detalii sa oprim autoplay http://flash.flowplayer.org/demos/configuration/

Problema nu este intotdeauna la bloggeri.

Acum vreo doua saptamani am vrut neaparat sa inserez intr-un post de blog si un video de la Protv, care completa excelent textul.

Videoul functiona pe autoplay. Am incercat vreme de o ora toate variantele posibile, am cautat pe net, degeaba, playerul acela e facut sa mearga pe autoplay.

Si mai sunt si altii. Asa ca, eu in locul tau as nuanta un pic partea cu urarile incendiare 🙂

Am nevoie de linkul direct catre articol de unde sa iau video-ul. Si vad ca e de pe incont.ro, nu de pe protv, ori ma minte adresa filmului 😀

In setarile pentru video player este pus autoplay: true si tre sa vad pagina originala ca sa incerc cate ceva.

Mersi.

eu pe incont.ro l-am gasit, de acolo l-am luat.

Codul de embed este urmatorul:

(sorry, l-a filtrat cu gratie WP-ul…)

iframe width=”550″ height=”360″ frameborder=”0″ scrolling=”no” src=”http://www.incont.ro/video/get-video/video_url_identifier/13775/video_player_div/videoPlayer/video_player/cme/player_dimension/600X338/video_embed/1/article_category_url_identifier/EMBED”></iframe

Done. Check above.

Ce am facut?

Am folosit Inspect Tool de la Chrome ca sa vad continutul din iframe.

Am navigat in body si de acolo am luat astea doua:
http://screencast.com/t/cYAHgFarhRen

Apoi, cu CTRL+F am cautat AutoPlay si :
– unde am dat de TRUE and schimbat in FALSE
– unde am dat de 1 am schimbat in 0

Erau 2 cu true si 2 cu 1 si gata.

ok, si concret, modificarea pentru codul de embed ca sa nu mai porneasca ar fi care?

Am scris mai sus:
– am luat din iframe numai doua sectiuni care se pot vedea in imaginea de mai sus si
– ca sa elimin autoplay am schimbat setarile cautand „autoPlay” si unde vedea ca are true am pus false, unde avea 1 am pus 0.