Categorii
Arhiva General

Să votăm cine e vinovatul: bill of attainder

Ieri Parlamentul a votat o declarație prin care cere demisia lui Băsescu în semn de solidaritate cu dreptatea. Votul lor seamănă foarte mult cu bill of attainder, un sistem arhaic englezesc în care, atunci când nu existau dovezi care să îl condamne pe un nobil la moarte Parlamentul englezesc vota că acel nobil este vinovat și îl executau.

Ceva în genul acesta au încercat neo-comunișii de azi din Parlament: au votat că Băsescu este vinovat și că trebuie să coboare de pe jilțul lui. Dacă este vinovat, atunci să înceapă ancheta, dar nu votezi că X sau Y este vinovat și gata. Asta nu e democrație, este mizerie.

Nu țin cu Băsescu mai mult de cum țin cu oricare din Parlament. Nu am văzut lucruri care să fie un plus mare într-o parte sau alta, așa că nu ma vei vedea posac dacă îl aruncă la închisoare, dar să se facă pe calea normală: judecata.

Din păcate, la noi este un haos mare și Parlamentul face ce știe mai bine: distrugeri sistematice a tot ce e în România, scandaluri, furt și minciună.

În loc să își bată capul să creem o tehnocrație care ne va scoate din foame, mai marii noștrii se ocupă doar de conflictele lor. Pe banii noștrii. În loc să avem o țară cu un internet sănătos ne trezim în situația de a avea o țară digitală comunistă, în care securismul cibernetic este la el acasă.

Am ajuns ca în China imediat, unde trebuie să dai buletinul dacă vrei să folosești un WiFi gratuit la vreun local. Am să mint pe bandă rulantă că nu am buletinul la mine și că mă cheamă Gravilicicoiu Popoviciovschi Marțian. Unele legi sunt abuzive și total aiurea, mai ales cea de alaltăieri în care mai marii noștrii au votat sa ii scoată din incompatibilitate pe primarii și șefii consiliilor județene care sunt și membri ai adunărilor generale ale companiilor locale de utilități.

Asta se întâmplă pentru că românul de rând doarme când ar trebui să iasă în stradă, plânge când ar trebui să muncească și acceptă bătaia primită pe nedrept când ar trebui să lupte pentru drepturile lui. Român prost.

Un răspuns la “Să votăm cine e vinovatul: bill of attainder”