Categorii
Arhiva Blogging

Realitatea despre social media


Social media este un loc public. Emailul este un loc public. Blogul este un loc public. Tocmai de aceea vei vedea statusuri în care toți oamenii au vieți perfecte și tu vei suferi știind că tu ai o viață lame. Vali: Și totuși insistăm să urmărim oameni care ne fac rău?

De ce?

Pentru că ne place să ne vedem în situații mai bune, dar știind că ei sunt chiar în vecinătatea noastră și văzând ce viață de nimic avem lucrul acesta ne va afecta.

Este clar că nu vei apuca să vezi mereu reacții 100% personale sau statusuri cu adevărat personale în social media. Dacă știi lucrul acesta, atunci te comporți ca atare și ai așteptări ca atare.

Două lucruri de știut:
1. tot ce pui pe internet, adică pe email, social media, bloguri, este public
2. tot ce crezi că este personal și ascuns pe internet ar putea deveni public la un moment dat

Știind asta vei avea grijă ca lucrurile ce le scrii peste tot să fie lucruri pe care ți le permiți să le zici în public. Știind asta vei vedea clar că ceea ce publică alții este doar o imagine a lor, doar ceea ce vor ei să se știe, nu faptul că tocmai au băut o cafea pentru că nu au mâncare.

Tocmai de aceea trebuie să vezi statusurile doar ca pe niște imagini, proiecții ale celor din jur. Nu înseamnă că toți proiectează o imagine falsă, dar este mai simplu să pornești de la premisa asta.

Eu folosesc Facebook pe post de panou de știri. Tocmai de aceea public și linkuri către ceea ce citesc. Facebook nu mai este de mult timp pentru mine un loc în care să mă desfășor în mod personal. Locul cel mai potrivit în care să fiu eu 100% este OFFLINE. În rest, vorbim de locuri publice unde doar o parte din ceea ce suntem poate fi văzut. Doar partea pe care vrem să o arătăm.

Facebook nu trebuie luat ca barometru al vieții prietenilor tăi. Este doar un loc în care prietenii tăi își proiectează o imagine a ceea ce vor ei să fie. La fel, Facebook nu este pentru toți, fiind vorba aici de companii. Trebuie să nimerești coarda sensibilă a fanilor (de obicei promoții, concursuri).

Ca de final, iată cum folosim noi social media:

2 răspunsuri la “Realitatea despre social media”

Da. Tot ce iese din calculatorul tau trebuie sa il consideri public. Asa te vei proteja pentru viitor.