Categorii
Arhiva General

Moda pentru bărbați. Dovedit științific că „haina face pe om”

Nu trebuie să fie ceva extravagant, dar după cum am învățat de la zâna din viața mea, este ușor să fii elegant și să arăți că îți pasă de modul în care arăți. Moda la bărbați este mult mai ușor de obținut decât la femei și câteva potriveli sunt de ajuns.

Mai mult, modul în care te îmbraci creează percepția oamenilor din jur despre tine, dar, lucru demonstrat științific, te influențează și pe tine. Despre asta după filmul de mai jos:

Despre ce studii științifice este vorba? Despre ceea ce zice David McRaney în podcastul său din domeniul psihologiei numit You Are Not So Smart . În episodul YANSS Podcast 25 aflăm mai multe despre cum haina face pe om:

Termenul este „enclothed cognition”, adică influențarea comportamentului folosindu-te de modul în care te îmbraci. Îi influențezi pe alții, dar și pe tine.

În studiul științific făcut de către Hajo Adam subiecții au fost îmbracați în halate albe și li s-a spus că acele halate sunt folosite fie de către fizicieni, fie de către artiști plastici. Cei care au crezut că poartă halat de fizician au făcut testele de matematică mai bine decât grupul de control sau decât cei care știau că au halate de artiști.

Cu alte cuvinte, contează cum te îmbraci. Este semnătura ta, transmite ceea ce vrei să se știe despre tine. Diferențele sunt ușor de văzut între un om la costum și cineva care are șapcă, hoodie și umblă cu pantalonii în vine. De acord?