Categorii
Arhiva Personal

Apa Brașov aplică tratamente comuniste și face abuzuri de neiertat

Nu contează că peste 94% dintre locatarii unui bloc, adică 51 din 54 de locuințe în total, au plătit la zi consumul de apă, din cauza a 3 dintre ei Apa Brașov a închis apa întregului bloc. E drept că datoria de la cei trei ajunge la 8-10000 de lei, dar ce vină au ceilați peste 90% care și-au plătit dările?

Chiar trebuie aplicate asemenea tratamente comuniste în care cei mulți sunt pedepsiți pentru cei puțini? Asemenea lucruri se mai făceau pe la anumite grădinițe din Brașov, loc în care toți luau bătaie pentru că 1-2 copii nu erau cuminți. Fuck communism.

Revenind la abuzul Apa Brașov și la modul în care știe să aibă grijă de cei 90% buni platnici, eu întreb: ce s-ar putea face în cazurile astea?

Ce aș vreau EU să se facă:
1. scandal pe capul rău platnicilor, cu bătut la ușă și dat în judecată
2. asociația de locatari să aibă membrii schimbați deoarece, se pare, ar fi știut că blocarea apei e iminentă, dar nu au anunțat locatarii
3. Apa Brașov să fie dată în judecată de către cei 90% pentru că nu își duce la îndeplinire serviciul stabilit în contract.

Acum am altă întrebare: cât este de realizabilă o judecată cu Apa Brașov? Nu merită să scape ieftin dintr-o figură nesimțită ca asta.

Sunt acolo familii care au plătit apa și au copii. Sunt alții care vor dori să bea, să facă mâncare, să se spele. Pentru cei 3 merită să sufere restul de 51?! Apa Brașov, se aude?

Da, știu. Există doar o singură țeavă care aduce apa întregului bloc, dar nu e problema celor bun-platnici că tu vrei să forțezi trei oameni să își plătească datoriile. Ceea ce ar trebui făcut este ca Apa Brașov să renunțe la abuzul ăsta și să lase apa să meargă în continuare. Cei care nu au plătit să fie dați în judecată de Apa Brașov, dar nu-i pedepsi aiurea pe ceilalți.

Cine îi despăgubește pe cei care au plătit pentru faptul că stau acum fără apă? Și, fază interesantă, că tocmai am primit o imagine cu avizul lăsat de Apa Brașov: mă înștiințezi azi că AZI îmi tai apa.

Proști să fie cei care lasă situația așa și nu îi spânzură, pe rând, pe: cei rău platnici, cei de la asociați de locatari și Apa Brașov, desigur.

Iată grozăvia de aviz:
aviz-apa-brasov.abuz

Ce se poate face în asemenea situații?

7 răspunsuri la “Apa Brașov aplică tratamente comuniste și face abuzuri de neiertat”

„Apa Brașov să fie dată în judecată de către cei 90% pentru că nu își duce la îndeplinire serviciul stabilit în contract.”

Contractul este intre asociatia de proprietari si Apa Brasov. Iar asociatia este cea care nu respecta contractul, atata timp cat are datorii.

Cei care au toate darile la zi pot sa puna banii de la ei pentru rau platnici, sau sa puna reprezentantii lor din asociatie sa-i dea in judecata pentru recuperarea acestor sume.

O soluție rapidă la problema respectivă nu e decât în cazul în care Asociația re-eșalonează datoriile cu ApaBV, iar cei 51 de locatari bun platnici cotizează ei pentru restul. Apoi Asociația îi dă în judecată pe cei 3 și în 2-3 ani o să aveți o decizie definitivă, apoi va urma partea cu executarea judecătorească.

O soluție românească, din păcate radicală, dar care e cam singura chestie care poate funcționa cu nesimțiții comuniști e … bătaia repetată. Are riscuri mari, dar rezolvă cel mai repede situația. Cel mai probabil vor ajunge să vândă și să plece.

De fapt Compania Apa a procedat corect in acest caz. Este vina asociatiei de proprietari ca a permis ca situatia sa escaladeze pana la acele sume de bani uriase din partea datornicilor. Asociatia de proprietari are obligatia sa nu permita acumulareea la plata a unor sume uriase, care nu pot fi acoperite prin fondul de rulment. So, desi este greu pentru restul de proprietari, desi pare abuziv (dar nu este) situatia trebuie rezolvata de asociatia de proprietari.

Ce faci daca cei 3 au fost sub colimatorul Asociatiaiei si au refuzat din-adins sa dea bani? Sau chiar daca cei 3 sunt deja dati in judecata?

Lasi restul oamenilor fara apa sau ii obligi pe restul sa plateasca si pentru cei 3 pana la terminarea procesului?

Tot este un abuz ca ii tii in perioada asta fara apa. Si tot un sistem comunist a ramas.

Da, eu zic ca ar fi fain sa se faca pe cum am scris: continui sa dai apa, dar ii porti in tribunale pe cei 3. Asa e cel mai corect.

Faptul ca Asociatia nu a reusit sa scoata bani de la cei 3 e un lucru, dar pentru asta Apa Brasov ar trebui sa isi schimbe politicile si sa permita celor 51 sa aiba apa in continuare.

Raman la ce am zis: chiar daca contractul e facut intre asociatie si Apa Brasov, cei 51 trebuie sa isi primeasca apa. Cred ca un scandal monstru cu cererea schimbarilor conditiilor din contract ar ajuta.

Apa se plătește de către asociațiile de locatari, nu de către locatari individual. Nu ai tu contract individual cu Compania Apa, deși sunt de acord că ar trebui. Cei de la Apa nu au posibilitatea să meargă să întrerupă furnizarea unui singur utilizator.

Așa că în momentul în care o asociație nu plătește datoriile și dacă datoriile sunt prea mari, ceea ce nu vezi tu este că Apa trebuie să primească foarte mulți bani de la o ASOCIAȚIE de locatari, nu de la niște indivizi. Așa că, precum ar putea decide orice altă companie, consideră că i s-a încălcat contractul semnat cu asociația, și taie apa întregii asociații.

Problema e că oamenii care sunt în asociația aia trăiesc încă în comunism și cred că statul face minuni, de exemplu că poate tăia apa lui Y dintr-un bloc comunist. Haha 🙂 Nope, doesn’t work that way. Din păcate, pentru că trăim într-un sistem care funcționează și în mod logic și corect, întreaga asociație are de suferit.

Ce se poate face: nu știu exact. Asociația poate să dea în judecată cei trei proprietari și în urma judecății să primească despăgubiri, poate chiar apartamentele celor trei. Și atunci asociația le vinde pentru a putea recupera datoriile, în caz extrem.

Dar e vina asociației că nu și-a plătit datoriile, nu doar vina celor trei.

Tin sa te contrazic 🙂 Exista si contracte individuale la apa..si recomand tuturor asta – Cine nu plateste nu primeste apa, simplu, ca la lumina si telefon sigur platesc lunar