Categorii
Arhiva Personal

Votul are valoare ZERO dacă îți pui bazele (numai) în el

Democrația e simplă.„, și-a zis românul. „Votez, mi-am făcut datoria de om liber și acum aștept ca politicianul să își facă treaba!”. Numai că românul a înțeles a dracu’ de aiurea treaba asta cu democrația.

A intrat într-o lume liberă cerând să i se dea, ca pe vreme comuniștilor, pe când într-o lume liberă nu primești de papa dacă nu muncești. Nu s-a transformat România brusc, în 1990, în democrația visată și nici măcar în 2014 nu este unde am fi vrut să fie.

În condițiile date, cum de naiba crezi că dacă votezi vei schimba ceva?

E simplu, exercițiul democrației îl faci folosindu-te de formula:
vot + tragerea la răspundere a politicianului + proteste/petiții/cereri = democrație

Dorin zice bine: trebuie să votăm, nu să sabotăm.

Trebuie să înțelegem că simplul vot nu este de ajuns. Mai e nevoie de noi și după votul din 25 mai. E drept că nu prea ai pe cine alege, dar cel pe care îl alegi trebuie pus în lista de oameni de sunat când ceva nu merge la noi. A promis ceva și nu a făcut? Un telefon din când în când nu strică.

Dorin atrage atenția că sunt destui care vor să saboteze procesul democratic cerând altora să nu voteze, să boicoteze votul pentru europarlamentare. Oameni buni, mergeți de votați și nu o faceți în dorul lelii.

Dacă tot ai dreptul ăsta, atât cât îl mai ai, mergi de votează pe cineva și fă-ți un scop din a ajuta România forțând persoana respectivă să își facă treaba. Îți va fi ție bine și vei ajuta comunitatea în ansamblul ei.

Dacă nu votezi și participi la boicot, imaginează-ți cum ar fi să nu ai drept de vot deloc. Ce mai boicotezi atunci? Într-o atare situație nici proteste nu ai avea voie să faci fără să fii aruncat la zdup.

Pe 25 mai sunt alegerile euro-parlamentare. Nu alege un tip popular sau tâmpit ori neo-comunist. Alege pe cineva și bagă armata în el/ea.