Categorii
Arhiva Personal

Câte legi încalci zilnic?

Îmi place ce zice Dorin aici:“Nu am nimic de ascuns” nu e un argument. Ar trebui să aveți lucruri de ascuns. Foarte mulți din cei care citesc acest articol chiar au; probabil foarte mulți din cei care citiți acest blog piratați soft, muzică, filme sau cărți. Foarte mulți dintre voi ați dat un MP3 unui prieten sau ați luat de la el un MP3 – dar voi știați că nu aveți voie să DEȚINEȚI MP3-uri?

Și acum vine întrebarea: câte legi încalci zilnic și nu știi de ele? Un lucru e clar: poliția nu te scuză în asemenea cazuri. Necunoașterea legii nu te absolvă de vină.

Eu încalc zilnic la legea circulației ceva reguli, mai ales la trecerile prin anumite locuri, când merg în diagonală pe străzile lăturalnice, dar cine știe ce alte legi încalc și nu îmi dau seama.

Filmul de mei sus mi se pare chiar interesant, mai ales că, după cum se pare, în SUA e periculos să vorbești cu polițiștii. Cazurile povestite în film par a fi luate din filme cu proști, dar la cele 10 000 de legi federale, este aproape imposibil ca cineva să nu încalce 1-2 din când în când. Iar când police officer te întreabă câte ceva, ca inculpat, este mai bine să nu zici nimic.

Suntem noi, românii, curați sau mai curați ca alții? Cel mai probabil că nu, dar dacă ne dorim o țară europeană putem încerca să lucrăm la cele mai evidente dintre lucruri, cum ar fi să ne spălăm sau să nu ne ridicăm deasupra altora făcând mizerii ori având grijă să nu fim de-a dreptul niște jigodii.

Ar fi un început!