Categorii
Arhiva Personal

Românii rasiști? Come on!

Deși tipi ca King of Romania sar de cur în sus când li se spune faptul că rasismul la noi este o excepție, nu regulă, e drept să te uiți bine în jur și să vezi că românii sunt printre cele mai tolerante ființe de pe Pământ: cu politicieni corupți, cu hoți, cu netrebnici, cu vecinii, cu ei însiși și cu alte rase.

Dacă românul vede un negru nu se uită lung la el pentru că urăște pielea neagră, ci pentru că e o curiozitate pe aici. La fel, românul nu se uită cu scârbă la țiganul ce se pune pe scaunul de lângă el în autobuz pentru că e de origine indiană-turcă-arabă, ci pentru că ăla nu s-a spălat de ceva săptămâni.

De ce vezi adesea că, atunci când românii se uită la indieni ori rromi, le zic țigani, în mod peiorativ? Ei bine, pentru că exact așa se poartă: murdari, ies la cerșit sau furat, miros de la un kilometru și nu vor să respecte ceva reguli ale societății în care există. Sunt, mai degrabă, parazitari și aici trebuie să aduc aminte de multele țigănci care fac copii pentru a-i trimite la cerșit, țigănci care nu au dat în veci bani la stat, dar primesc maternitate gratuită și alocații pentru plozii lor cât cuprinde. Din bani tăi, române.

Aici trebuie să facem distincția, din nou, între tigani, adică acei indieni sau rromi care se comportă ca niște animale, și indieni sau rromi, oameni care sunt de treabă, muncesc, vorbesc frumos, se spală.

Cu toate că țiganii, comparat la mia de români, sunt mai agresivi, fură mai mult și sunt mai nespălați decât românii, nu vezi rasism la noi. Românul nu îl agreează pe țigan pentru ceea ce face și reprezintă el, nu pentru că este o altă rasă. Nu ai văzut magazin, autobuz, alt loc în care, dacă țiganul vine cu bilet sau cu banul să plătească la fel ca restul, să i se refuze serviciul.

În schimb citești din SUA săptămânal povești ca asta. Acolo albi îi pun la zid pe negri, negrii iau în grup la bătaie albi și tot așa. Ca idee, să NU te apuce boala să zici vreodată vreunui negru „nigga” sau „nigger”. Îți vei merita soarta. Black people, black guys e ok să le zici. Ține minte asta.

Așadar, who’s the rascist here, eh?

5 răspunsuri la “Românii rasiști? Come on!”

„Aici trebuie să facem distincția, din nou, între tigani, adică acei indieni sau rromi care se comportă ca niște animale, și indieni sau rromi, oameni care sunt de treabă, muncesc, vorbesc frumos, se spală.”
That was racist! ^_^.

În tot articolul confunzi chestii. Ești rasist pentru că ești alb. Iar din ce exemple pe care le dădeai cu bătăile din SUA ale americii doar unul este o formă de rasism. Celălalt e „social justice”.

Rasismul nu este doar despre ura față de o etnie, ci și despre controlul asupra ei și aducerea ei la stadiul de animal/obiect/greșeală.

Când aud de rasism în România, îmi vine să-i bat pe toți în gură. Când am văzut noi vreodată români care să se ridice împotriva țiganilor pentru neregulile pe care le fac? Țiganii pot în continuare să ne agreseze atât fizic, verbal și vizual fără să pățească mare lucru. Iar asta le conferă o putere mai mare decât a noastră.

Cei care țin partea țiganilor și acuză în stânga și în dreapta de rasism sunt niște oligofreni. Pentru că treaba lor ar fi să integreze această etnie (sau oricare alta) în limitele și legile unei societăți. Că de-aia trăim într-o societate și nu la marginea pădurii. Dar evident că nu sunt în stare să facă asta. Dar susțin sus și tare drepturile omului.

Am dreptul sa traiesc, da-mi de mancare! 😀

Cam ceva in genul asta este si faza cu tiganii!

Manule,Manule cum ii superi tu pe adeptii corectitudinii politice ! Nu stii tu ca in lumea asta „democratica” poti sa fii oirce in afara de WASP,cum spun aia de peste marea baltoaca !