Categorii
Arhiva Personal

De ce nu-mi trebuie Rusia

Oh, da, cică am gaz de la ei. S-a inventat curentul electric și ăla ne vine din producție proprie. Ba chiar avem curent electric destul de la panouri solare și eoliene, așadar, trecem de la aragaz la plită electrică.

Cei de la RT – Russia Today, televiziune sponsorizată de Putin și care face propagandă rusească la greu, atrăgeau atenția că dacă UE impune sancțiuni economice Rusiei, atunci toți vom avea de suferit. Probabil Germania mai mult ca noi, aceeași Germanie care dă din gură ca o cățea ce se gudură pe lângă Țar. Germanii au ei târgurile lor cu rușii, așa că sancțiuni prea mari nu vor fi din partea UE. Ucraina e dată cadou haosului.

Personal, chiar aș vrea să se impună sancțiuni, chiar aș vrea să ne scăpăm de spectrul rusesc odată și pentru totdeauna. Că ar fi greu, e adevărat, dar mă îndoiesc că noi avem nevoie de ruși pe atât de mult pe cum au nevoie rușii de noi.

Eu propun să facem tot ce e de făcut să renunțăm la tot ce ne ține legați de ruși. Așa, preventiv.

Ce tot am cu rușii? Păi, când vezi că acolo încă se plimbă oamenii cu Lada veche de 30 de ani și când vezi că în Brașov vezi mai mult mașini de după 2000, îți dai seama că e mai bine sub „fașciștii” UE, decât sub comuniștii de la Est.

Îmi zicea cineva că dacă aș avea de ales între fașciști și comuniști voi alege comuniștii. Greșit. Voi alege berea!

8 răspunsuri la “De ce nu-mi trebuie Rusia”

Târziu. Gazul, OMV-ul, MOL-ul, ceva metalurgie – rusești, Iliescu (da, încă are putere)& co – tot rusești. Ce-a mai rămas – la evrei, unguri, canadieni.

Dam foc gazelor si trecem pe verde total – curent electric. Cred ca un boicot a ceea ce e rusesc se impune. Uita-te ca imediat vor rupe din Moldova si apoi vor ocupa Moldova.

„Românii nu trebuie să se teamă de o agresiune din partea Rusiei sau Ucrainei.” – Traian Băsescu. Iar noi, ca de obicei, suntem în izmene.

Fuck him si pe toti cei care zic ca nu se va intampla nimic. Tre sa ne pregatim 😀

Singurul lucru de care are România nevoie e ca Rusiei să nu-i dea prin cap că are nevoie de România.

Rusia chiar are nevoie de noi: ca prosti care sa cumparam marfuri de la ei si ca zona tampon intre UE si SUA. + acces mai mare la mare si catre Europa Continentala.

Corect, decat sa alegi intre doi rele mai bine berea.
Rusia e nimic fara U.E. + petrol si gaz. Deja se discuta despre surse alterniative si investirea in energia verde si in centrale nucleare.
Cu siguranta, in cativa ani, Rusia va avea de suferit de pe urma orgoliului si a faptului ca si-a „bagat coada” in Crimeea.

Asta doar daca refuzam sa mai luam de la ei lucruri, dar Germania vad ca are alte targuri si „ne face pe la spate”. au propriile interese si nu vor renunta la contactul cu Rusia. Putin ii doare pe e de noi.