Categorii
Arhiva Blogging Online

Facebook: cum dai bani degeaba și ești luat de prost

Nu știu cât de des ai pățit ce a pătit Derek Mueller, însă e clar că Facebook ne bagă reclame pe gât din ce în ce mai mult. La ce naiba să plătesc ca un status personal să ajungă la mai mulți amici de-ai mei?!

Se știe că Facebook are ceva probleme, dar merge mai departe fără bai. Că se poate și că așa vor.

În filmul de mai sus afli de la Derek cum a plătit să obțină niște like-uri și s-a trezit cu o tonă de like-uri false. A crescut mult numărul de fani, dar engegementul a scăzut foarte mult. Mai pui că politica Facebook este să arate statusurile paginilor câtor mai puțini oameni și îți dai seama că munca ta cu pagina de Facebook se duce pe apa sâmbetei.

Apoi vine Facebook și îți cere să plătești pentru nu-știu-ce status pentru a-l promova unei mase mai mari de oameni. Cum de se pot obține like-uri aiurea? Se pare că bieții care se ocup cu spamul dau like și altor pagini, chiar dacă nu sunt interesați de ele. Toate astea pentru a-și ascunde like-urile pentru care au fost plătiți.

Facebook știe că e bai, dar nu acționează. De ce ar face asta? Mulți fani și puțin engagement înseamnă disperare mai multă din partea adminilor de pagini de Facebook. Ei trebuie să plătească mai mult.

Concluzia: verifică fiecare like, fă reclame cât mai bine targetate și blochează din greu când ai motive suficiente. Ori folosește banii ăia să faci altceva.

Tu ai pătit să primești like-uri aiurea?

Via TehGeekTive.

2 răspunsuri la “Facebook: cum dai bani degeaba și ești luat de prost”

Am inteles. Trebuie sa adaugam pe fisa omului de social media si: anulare like-uri spam Facebook 🙂 dupa ce termina de promovat concursul bazat pe like-uri

Sa stii ca se vor face bani pe tema asta. Remember link removal companies? De cand negative seo a devenit o chestie recunoscuta de Google si de cand indepartarea de backlinkuri rele a devenit importanta au aparut o serie de asa firme. Go for it 😀