Categorii
Arhiva Online Optimism

ONG-uri! Huo, ONG-uri!

ONG-uri implicate în afaceri cu maidanezi. Treaba este documentată și ONG-urile respective sunt disprețuite. ONG-uri implicate în protestele cu Roșia Montană? Nu, dar e o modă să urăști ONG-urile ecologiste „că sperie oamenii cu inițiativă și blochează progresul”. Dar de ongiștii ăștia a auzit cineva?

Cel mai interesant lucru la viața asta este că nu poți trasa așa de ușor linii de demarcație clare între buni/răi, alb/negru iar generalizările sunt un substitut ușor de folosit pentru a acoperi carențele de gen.

Problema principală este că, deși unele ONG-uri fac afaceri cu câini, există destui oameni, membrii în acele ONG-uri, care participă trup și suflet la salvarea câinilor. Acum îi disprețuim și pe ei pentru că sunt membrii în acele asociații/ong-uri?

Enter EcoAssit, un ONG care a făcut o hartă a tăierilor ilegale de păduri.

Dacă folosești acea hartă afli că România are pe 30% din suprafață păduri iar tăieri ilegale s-au făcut deja în mai mult de 1400 locuri, cu cele mai multe zone afectate fiind Harghita, Covasna, Cluj. Brașovul are 40 de asemenea locuri raportate.

Pe site poti să îți creezi un cont și apoi raportezi o problemă trimițând detalii GPS și orice alte elemente de identificare. Apoi voluntari verifică zona și alertează autoritățile. Zeci de dosare penale au fost făcute ca urmare a sesizărilor celor de la EcoAssist.

Îți mai par așa de rele ONG-urile?

ecoassist-harta-taieri-ilegale-paduri-brasov-2013-40-locuri

2 răspunsuri la “ONG-uri! Huo, ONG-uri!”

ONG-urile n-ar fi rele daca nu ar fi parazitate de tot felul de profitori.
multe din ele sunt facute cu intentia celor din conducere de a avea o modalitate comoda de a trai din banii altora fara sa faca prea multe.
gandeste-te ca nu e rau sa mananci, conduci masina, sa ai bani de benzina si multe altele, toate doar din cotizatii si mai ales donatii.
daca am avea o legislatie mai dura, controale stricte ale activitatii lor, ai vedea ca o mare proportie a acestor asociatii ar disparea.

Sunt de acord cu venitul controalelor. Sa se vada ce si cum fac oamenii respectivi. Din cauza unor profitori au de suferit multi aomeni care sunt de buna credinta si care sunt de laudat. 🙁