Categorii
Arhiva Personal

Calmo, calmo

De ceva timp țin o cronologie a protestelor pentru Roșia Montană din țară și strâng linkuri către articolele ce se scriu în fiecare zi. Articolul are deja mai bine de 370 de linkuri către articole, pdf-uri, o groază de imagini și multe texte citate din articole ca să se înțeleagă esența anumitor articole.

Deși nu merg pe atât de des la proteste pe cum aș fi vrut, susțin cauza cum știu mai bine. Ieri am fost la a 8-a duminică de marș din Brașov. Cei 200 de jandarmi erau echipați de acțiune, dar au fost cuminți.

Calmo, calmo.

Chiar dacă ar fi apărut situații în care trebuiau să înghesuie protestatarii, numiți extremiști de mizeria de Ponta, tot nu ar fi fost mare lucru.

O parte dintre protestari sunt speriați de bombe și e clar că nu au văzut violențe pe cum au văzut jandarmii. Chiar și când ești împins de pe stradă fără să fii lovit tot e o situație chill.

Ieri a fost calm. Jandarmii nu au vrut să intre peste oameni și să îi facă una cu pământul, deși le era relativ ușor.

Nu se știe cât mai durează acalmia asta, dar dacă ieși la proteste, nu uita să îți iei un ghiozdan în spate în care să pui ceva apă, plasturi, haine, fulare, șervețele umede. Nu se știe când vei avea nevoie de ele. 😀

Și fii chill, calm.