Categorii
Arhiva Blogging Online Personal

Mazăr Rașia at werk: în urma embargoului exporturilor de vin în Rusia, maps.yandex.ru nu arată nici o stradă din Moldova [Update: stire fake]

De curând Rusia a impus un embargo asupra exporturilor de vin din Moldova către Rusia. Este deja a treia oară din 2006 de când rușii fac asta, mai ales că 30% din producția de vin mergea în acea direcție. Moment în care a luat naștere campania #vindinmoldova, prin care românii de dincoace de Prut i-au ajutat pe cei de dincolo de Prut, arătând că grenițele dintre cele două state sunt mai permeabile decât se credea.

Rusiei nu i-a placut asa, aflu de la Auraș Mihai, și au scos toate străzile din Moldova din maps.yandex.ru, motorul de căutare numărul 1 din Rusia, motor ce are și secțiune de hărți. Dacă cineva credea vreodată că rușii ar dori să ne facă un bine cât de mic, iată că avem dovada contrariului.

Trăiască Mother Russia.

Update: Maps Yandex nu area niciodată harta cu drumuri pentru Moldova, așa că știrea este fake. Mersi, Dorin, de informare.
Detalii:

„Yandex Maps foloseşte propriul serviciu de hărţi, făcut de noi, în Rusia, Kazahstan, Ucraina şi Belarus. Pentru restul regiunilor disponibile folosim hărţile Navteq pe care le-am licenţiat anul trecut. Navteq nu are o hartă a Moldovei, la fel cum nu are pentru alte ţări din regiune. Acesta este motivul pentru care nu sunt disponibile pe Yandex Maps. Echipa noastră de dezvoltatori de hărţi lucrează acum la crearea propriei hărţi pentru Moldova şi ale altor regiuni care nu sunt disponibile pe Navteq. Le vom publica pe Yandex Maps cât de curând”.

Imagine:
rusia-abuz-maps-yandex-ru-zero-strazi

Via Robintel.

3 răspunsuri la “Mazăr Rașia at werk: în urma embargoului exporturilor de vin în Rusia, maps.yandex.ru nu arată nici o stradă din Moldova [Update: stire fake]”

Degeaba, fratele Google ramane in continuare alaturi de noi si la bine si la greu 🙂

maps.yandex.ru este cunoscut doar in Rusia. In realitate nimeni din alta parte nu il foloseste.