Categorii
Arhiva Personal

Înșelătorie cu joburi de la domiciliu – www.jobdomiciliu.info

Parcă este un făcut. Cunoștințele mele au dat de un alt site de înșelătorie: http://www.jobdomiciliu.info/ . La o primă vedere promite salarii de până la 500 – 1000 de lire pentru a sta acasă și a urmări pe camere video oamenii din magazine, ca nu cumva aceștia să fure ceva.

E un mic bai aici: în timp ce tu urmărești ca alții să nu fure din nush-ce magazine englezești, cardul tău este golit de ultimii tăi leuți. De ce? Pentru că ai fost suficient de DOBITOC să te duci pe pagina unde ți se fură datele de card și ai introdus numărul de card, numele complet și CVV, adică numărul de trei cifre din spatele cardului.

Dacă ai făcut deja asta, atunci felicitări: tocmai ai câștigat Darwin Awards, un premiu de care sigur nu vei fi mândru odată ce vei afla că ai fost prostit în cel mai clasic mod cu putință.

De ce spun că www.jobdomiciliu.info se ocupă de înșelătorie cu joburi la domiciliu?

Indicii:
1. este o pagină cu design ieftin, făcută în grabă – dacă nu prinde proști în capcană, atunci nu contează, pentru că nu au investit mult
2. în ton cu punctul 1 ei folosesc un domeniu .info, domeniu foarte ieftin, un alt semnal de alarmă (semnal ce trebuie luat la un loc cu altele, urmărește contextul, da?)
3. greșeli gramaticale și e scris fără diacritice – nu mereu va fi așa, dar când vezi ceva în genul „prevenii” sau „oferii” îți dai seama că cineva nu a vrut să învețe, dar vrea să fure
4. promite joburi pe bandă rulantă, deși știm că UK nu acceptă așa de ușor angajați din altă parte „Oricine are peste 18 ani si are domiciliu in EU”
5. cică rămâi anonim: „Datele personale raman tot timpul private.” Măi prostule care ești tu om muncitor și dormic de afirmare, de când crezi că un angajator, tocmai din UK, care îți va da camerele sale de supraveghere pe mână, nu dorește să știe cui naiba îi va da acces la tot ce mișcă într-un magazin?! Te-ai lovit cumva la cap?! Normal că vor să știe TOTUL despre tine.
6. se foloșește site-ul www.jobdomiciliu.info pentru a căuta aplicanți, dar în pagina de contact se pomenește că ar fi vorba de firma: Churchill Security Solutions, 33 Cavendish Square, London, United Kingdom. Întrebare de 100 de puncte: de ce oare firma respectivă nu hostează anunțurile pe site-ul ei, pe un subfolder gen http://www.churchill-security.co.uk/ro/aplica/ ? Eh, uite de aia.
7. îți cere să întroduci datele de card cum ar fi nume, număr de card și CVV, cod de securitate de pe spatele cardului, pe o pagină NESECURIZATĂ, adică nu are url care începe cu HTTPS, ca în imaginea de mai jos:
securizarea-paginii-detalii-card
8. nu există detalii de firmă DIN ROMÂNIA, înregistrată la Ministerul Finanțelor, cu afișarea CUI, nr. înregistrare șit oate cele, lucruri ce se pot verifica online în câteva secunde.

Cele de mai sus trebuie luate cumulat, nu scoase din context, da?

Deși mirajul muncii de la domiciliu, a jobului de acasă, este foarte mare, exită destule soluții care au grijă ca tu să nu pici în plasă. Una dintre ele este Elance.

Detalii despre site-ul de înșelăciune www.jobdomiciliu.info :
Înregistrat și hostat în SUA.
Created On:20-Feb-2013 06:44:51 UTC
Registrant ID:CR137083955
Registrant Name:Catalin Popa
Registrant Organization:
Registrant Street1:Strada Apusului 28
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Bucuresti
Registrant State/Province:Bucuresti
Registrant Postal Code:774653
Registrant Country:RO
Registrant Phone:+7.22365786
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:ArleneMuscara044@hotmail.com

Alt lucru: dacă dai de un site ce promite lucruri prea frumoase pentru a fi adevărate, gen job de la domiciliu sau tratamente de slăbit, ia vezi de caută site-ul și pe Scam Advisor. Acela e un site unde se raportează asemenea site-uri de înșelătorie.

Ce i-aș face unei așa javre care se ocupă de înșelătorii? Oase făcute pilaf este un început bun.

16 răspunsuri la “Înșelătorie cu joburi de la domiciliu – www.jobdomiciliu.info”

Am văzut încă de aseară, de când ai pus pe Facebook, și până și eu, care-s varză la capitolul „design site-uri” am observat design-ul ieftin. Sunt sigură că vor găsi fraieri! 😉 Dar dacă ar căuta ceva informații înainte să o facă, ar da de articolul tău…ceea ce le și doresc eventualilor amatori de…! Altminteri, vai de cardu’ lor!

Tocmai de aceea nu uita sa dai share. Sa vada cat mai multi ca este o inselatorie de numa 😀

Ar mai fi lipsa unei pagini de contact care sa contina o adresa si/ sau un numar de telefon ( fix ) valabile pentru firma respectiva , o pagina cu T & C ( termene si conditii ) si da – certificatul SSL ( acel HTTPS de care spui ) trebuie sa apara la orice pagina la care ti se cere sa introduci date despre un card bancar .

Da, mai erau si alea, dar sunte destule care au pagini cu temreni si conditii si tot degeaba. Macar sa vada cateva elemente si apoi omul sa stea deoparte.

Catalin Popa asta de la jobdomiciliu ar trebui sa treaca un pic pe la inchisoare. Ideea lui e buna, dar vorba aia: „7 ani ca maine trece mai ramane aia 10”
Asta o fi noua generatie de absolventi de bac?

Nu cred ca e chiar el. Ar fi putin prea idiot sa fie chiar el. Banuiesc ca a folosit un nume fals si adrese gasite pe net.

Eu nu inteleg de ce o persoana care sta pe net si cam stie ce se intampla online si-ar da datele de card de care spui. Pentru plati catre angajati, colaboratori (etc) firmele cer IBAN-ul, nu vad de ce ai introduce datele de card pe care le folosesti cand DAI bani. Asta ca sa nu mai zic de toate argumentele tale, foarte bune.
Pacat ca multi vor pica in plasa totusi.

Sunt vreo 1000 – 2000 de cautari lunare pentru job de la domiciuliu si da, doar contul iban este de ajuns pentru transfer de bani. Great point!

Eu nu cred ca va prosti pe multi. Cei care au un card cu care pot face cumparaturi online se vor alarma imediat, cand li se va cere codul de 3 cifre. De obicei, genul asta de scam functioneaza mai mult statistic. Din 1000 de vizitatori, 10-15 iau plasa.

Chiar daca statistic, daca ii duce capul sa caute pe net ce e cu site-ul ala, vor ajunge aici si se vor feri 😀

Nu chiar. Daca un numar de oameni egal cu numarul escrocilor isi pun capul la bataie deja mizeriile alea de oameni sunt in pierdere. Conteaza sa deschida mai multi ochii 😀

Tocmai ce am vazut reclama pe facebook si zic: i-a sa vad cum sta treaba. Imediat mi-am dat seama ca ceva nu este in regula ! Ce firma iti cere datele de pe card mai intai si mai ales ca este vorba de o firma englezeasca ? Am dat o cautare pe net si culmea firma respectica exista, doar ca are un site serios si o alta adresa in Londra plus ca nu scrie nicaieri ca ar face asemenea angajari . Uitati aici site-ul firmei originale: http://www.churchillrecruitment.com/join.html
Va rog sa aveti grija cu astfel de tepe !
O seara frumoasa va doresc !

[…] e ditamai scam-ul. Cum așa? Îți explică Manuel Cheța mai cu de-amănuntul despre ce e vorba, citește până la capăt, e foarte […]

Salut
Facebook ar trebui sa nu permita astfel de postari,cat despre anuntul acesrui Catalin pana la cele 3 cifre hai ca a mai mers dar in momentul care am vazut ca cere si cifrele de siguranta am fost convins ca e magarie.

…e prost cine da!
si cine nu deschide bine ochii…cauta probabil banii de pe card la Churchil Security Solusions!Il dau mai departe…