Categorii
Arhiva Online

Înșelătoria Raspberry Ketone: tratamentul „minune” care NU te slăbește cu 10 kg pe lună, dar trimite banii tăi către escroci

Raspberry ketone sau cetona de zmeură este un aditiv alimentar care este folosit de către nutriționiști ca tratament minune ce te ajută să slăbești 10 kg într-o lună.

Mica problemă este că nu vei slăbi datorită așa zisului tratament minune numit raspberry ketone și, datorită minții ingenioase a unor escroci de dincolo și de pe la noi, te vei pomeni cu contul de Facebook hăcuit și cu banii dați pe apa sâmbetei.

Psst. M-am mutat în Londra. Despre mituri cu și despre Londra vorbesc în podcastul meu. Nu uita sa verifici și podcastul meu, Un român în Londra, pe care sunt zeci de episoade despre viața în Londra.

Raspberry ketone sau RK este un tratament promovat de un chirurg dement, Dr. Oz, ce are o emisiune din SUA, unde promovează tot felul de medicamente și tratamente folosindu-se de pseudoștiință, respectiv diferite studii care nu demonstrează întotdeauna ceea ce zice el. În cazul RK Dr. Oz se bazează pe studii din 2005 și din 2010 pe șoareci, fără să existe teste făcute pe oameni.

Tratamentul minune, un aditiv alimentar, la fel ca produsul Colon Help, nu te ajută de fel să slăbești și, datorită unor escroci care își fac veacul și pe la noi și pe care i-am mirosit aseară, vei ajunge să dai banii pe un produs inexistent. De ce ? Pentru că ei se folosesc de cetona de zmeură să prindă în capcană femei credule care dau bani pe pachete goale ori pastile placebo, adică nu sunt nici măcar pastilele de raspberry ketone promise.

De ce scriu despre raspberry ketone?

Mi s-a atras atenția că reclama cu RK circulă pe net, fie ca știre sponsorizată, fie ca reclamă în dreapta jos, în conturile de Facebook. Problema observată și asupra căreia mi s-a atras atenția este faptul că comentariile de Facebook de la pagina de înșelătorie păreau fake de la un kilometru.
consumersinn-inselatorie-raspberry-ketone-facebook-non-comments

Pagina de mai sus are câteva elemente care trag niște semnale de alarmă:
– anunță că „Magazinele din România au rămas fără marfă, după ce un dietetician de succes le-a declarat un supliment pentru pierderea în greutate „miraculos””
– are un url cel puțin suspicios www.consumersinn.no-link-com/ro1/index.php
– formatul paginii este specific site-urilor care vând cărți/cursuri de dezvoltare personală, loc unde tineri fomiști de 20 și ceva de ani îți promit îmbogățire în mod sigur
– data articolului se schimbă în fiecare zi. Acum este By SIMONA MARINESCU Publicat: Joi, 8 August, 2013
– este doar o singură pagina, cu linkurile din header nefuncționale
– filmul este dublat de un basarabean idiot (nu am treabă cu basarabenii, ăsta de față este idiot pentru că vrea să înșele români folosind accent de moldovean. Am încredere totală, NOT.)
– conținutul paginii vorbește despre tratamentul miraculos într-un mod cel puțin suspect

După ce am mai verificat puțin am descoperit că acele comentarii nu numai că sunt fake, de la același utilizator, dar nici măcar nu sunt comentarii Facebook.

Uitându-te la codul sursă vezi că toate imaginile sunt hostate pe serverul pe care e pagina de înșelătorie și că acestea sunt hardcoded, adică scrise de mână direct în codul sursă al paginii:
consumersinn-inselatorie-raspberry-ketone

Exemplu de link către imagine – http://www.consumersinn.no-link-com/ro1/images/ww10.jpg:
consumersinn-inselaciune-frauda-raspberry-ketone-imagine-facebook-falsa

În comparație, un comentariu Facebook autentic poate fi văzut aici. Vei vedea că imaginile sunt luate de pe serverul Facebook.

Pe site-ul de înșelăciune consumersinn.no-link-com/ro1/ se pot observa și alte detalii: comentariile nu sunt generate de un iframe de la Facebook, când te duci cu pointerul mausului peste nume sau alte linkuri de acolo, nu îți arată în stânga jos a browserului nici un link, când vrei să lași un comentariu nu te autentifică după contul de Facebook, ci îți cere să treci un nume și comentariu. Nu îți fă bai, oricum nu poți posta comentarii.

Plus că acele comentarii vor arăta mereu data cu o zi în urmă.

Ce se mai poate observa la acele comentarii create să înșele oamenii? Ei bine, ele sunt o traducere și o amestecare a comentariilor lăsate pe site-ul Dr. Oz, la emisiunea ce preaslăvește scamatoria numită tratament cu cetonă de zmeură.

Vezi mai jos:
comentarii-false-raspberry-ketone-facebook-dr-oz

Înșelătoria raspberry ketone se folosește de întregi rețele de microsite-uri din toată lumea

La numai câteva clicuri distanță poți vedea nivelul la care s-a ajuns cu înșelătoria: de la microsite-uri (site-uri formate dintr-o singură pagină), la bloguri ce au raspberry ketone in numele de domeniu, la anunțuri de Facebook, la site-uri mai măricele care promovează RK, la site-uri clonă ce au rolul de păcăli credulii, la firme din Arad, Galați și București care, pare-se, sunt legale, dar comunică profit sau cifre de afaceri zero și ajunge până la anunțuri în publicații citite de publicul larg, cum este Libertatea.ro. Detalii ceva mai încolo.

Ce alte site-uri mai sunt folosite în înșelătorie? Mergând din aproape în aproape avem următoarele două siteuri, unul oglinda celuilalt:
– http://www.consumersinn.no-link-com/ro1/ – click pe ofertă și te trimite catre http://www.raspberryketonesforte.com/ro2/ – site apărut anul trecut
– http://myfitdietplan.com/rocynthia/index.php – te trimite către http://www.raspberryketonesforte.com/ro/ – site apărut în martie 2013

Ambele au exact același conținut, aceleași comentarii, aceeași mizerie și înșelătorie. Și ambele te trimit către același domeniu, dar pagini diferite. Iar raspberryketonesforte.com este tot pe numele unui necunoscut din Panama.

Dacă te folosești de CentralOPs.net pentru a afla detalii despre cele doua domenii consumersinn.no-link-com și myfitdietplan.com vei afla că primul înregistrat undeva prin Panama iar al doilea în SUA:
Andrew Jorgensen (info@myfitdietplan.com)
+1.2064515184
Fax: +1.5555555555
1204 E Pike St.
Seattle, WA 98122
US

Imagine:
consumersinn-myfitdietplan-scam-fake-inselatorie

E o întâmplare că ambele au același conținut? Sau că te trimit în acelați loc? Ori că nu ai detalii de firmă, cu nume de firmă, forme de contact, identificator real?

În ce constă înșelătoria? tu ceri să primești un tratament, dai curierului banii pe pachet și primești niște pilule care nu sunt raspberry ketone. (Chiar de erau, tot nu te ajutau.)

Mai departe: site-uri clonă ale unor site-uri cunoscute

Una dintre metodele prin care escrocii te fac să crezi că ești pe un site legitim este să folosească imagini, bannere, culori pe care le găsești pe site-uri cu autoritate, care nu fac asemenea măgării.

Luăm exemplu acesta: http://www.consumersinn.no-link-com/ro/1/

Linkul este exact ca cel de la care am pornit, adică acesta http://www.consumersinn.no-link-com/ro1/, dar acel 1 este mai jos în structura de subfoldere: http://www.consumersinn.no-link-com/ro/1/ .

Aici avem ceva ce seamănă a articol dintr-un ziar sau revistă reputabilă, dar conținutul e menit să înșele și este identic cu cel întâlnit la linkurile:
– http://www.consumersinn.no-link-com/en/
– http://womenshealthro.com/lp4/

Hopa. Women’s Health? Promovează ei scamatorii de gen? Nu. Mizeriile de escroci au copiat partea de sus a site-ului și i-au dat aparența site-ului original. Site-ul mamă Women’s Health este acesta.

Women’s Health are site-ul principal http://www.womenshealthmag.com/ iar în partea dreapta jos poți vedea ce site-rui regionale mai are, printre ele fiind și Women’s Health South Africa, loc de unde am aflat mai multe despre înșelătoria cu raspberry ketone.

Women’s Magazine aparține firmei Rodale Inc, din SUA iar site-urile deținute de ea sunt listate aici, în partea dreapta jos.

Așadar, avem așa:
– http://www.consumersinn.no-link-com/ro/1/ – te trimite spre http://www.raspberryketonesforte.com/ro/
– http://www.consumersinn.no-link-com/en/ – te trimite către http://www.raspberryketonesforte.com/en/
– http://womenshealthro.com/lp4/ – http://www.raspberryketonesforte.com/ro2/ , adică în alecași loc ca de pe http://www.consumersinn.no-link-com/ro1/ .

Cerc închis? Nope. E o spirală a dracu de uriașă, cu site-uri ce sunt construite pe formula asta și se întind pe tot felul de țări și limbi.

Puricăm acum http://www.consumersinn.no-link-com/ro/1/ :
consumersinn-fake-scam-raspberry-ketone-womens-health

Să vedem și http://womenshealthro.com/lp4/ :
womenhealthro_com-fake-raspberry-ketone-scam-scam-scam

Site-ul ORIGINAL din Africa de Sud:
womens-health-original

Nu e de ajuns? Nu. Niciodată. Cetona de zmeură are un tratament prea bun pentru a fi ignorat de femeile proaste

După ce că se vede de la o poștă că site-urile sunt create cu același șablon, același text obosit, directează către aceleași site-uri de doi bani când vrei să vezi oferta, sunt destui și destule care cad în capcană.

Tratamentul cu cetonă de zmeură este miraculos numai prin modul cum poate prinde în mrejele sale femeile proaste care, în disperarea lor, sunt gata să creadă în miracole și încearcă orice pot găsi pe planeta asta. Dar doctorul unde este, măi femeie aiurită? Nu vezi că este înșelătorie de la o poștă?

Cum de funcționează toate scamatoriile astea cu slăbitul minune? Pentru că femeile CRED în ele. Popii din Biserica Ortodoxă și-ar rupe bărbile de ar vedea că femeile cred orbește în tratamente minune care nu le ajută cu nimic, dar se uită la icoane și la serviciul religios ca la ceva „care este”.

Încearcă să îi explici femeii că tratamentul respectiv nu ajută și că avem de-a face cu o scamatorie aici. „Dar Dr. Oz zice…” Fuck Dr. Oz. Nu vezi că tâmpitul ăla e gata să vândă și pielea mă-sii pe post de medicament?! Și când vii cu argumente logice la o femeie pierzi. De ce? Pentru că… fuck logic.

Sper că articolul ăsta și tonul le trezesc pe cele câteva femei care ar fi gata să arunce banii aiurea în fața unor escroci. Pe bune, mai bine dai banii unor cântăreți de manele. Măcar asculți muzică, oricum ar fi ea. În timp ce țopăi pe ritm de manea s-ar putea să slăbești mai mult decât folosind mizerii de tratamente miracol gen raspberry ketone.

Site-uri din România și firme care fac înșelătoria asta

Nu am o listă a lor, ci doar ce am nimerit după ceva ore de căutări. Avem site-uri românești care participă în scamatoria asta și sunt susținute de firme înregistrate în Arad, Brașov, Galați și București.

Mai întâi, care ar fi magazinele online care chiar îți trimit raspberry ketone sau cetonă de zmeură. Se pare că următoarele chiar sunt magazine online care funcționează legal și iau pastilele de la americani, așa cum și trebuie să facă: site1 (detalii firmă), site2 (detalii firmă) și site3 (detalii firmă). ASTEA sunt pe bune. Sunt magazine online, afaceri legitime, înregistrate ca atare și care vând tot felul de produse. Că ele vând un produs care nu te ajută e ceva, dar măcar poți returna comanda în termen de 10 zile fără motiv, conform legii, așadar ai ceva protecție.

Dar nu ai protecție dacă mergi pe mâna microsite-urilor despre care am vorbit mai sus.

Stai. Mai avem ceva. Sunt site-uri de pe la noi care sunt gata să te fure. Continuăm…

Caută în Google „cetonă de zmeură„. Vei vedea rezultatele în genul acesta:
cetona-zmeura-scam-inselatorie-google-search

Printre cele pe care eu le consider a fi făcături ordinare sunt cele de pe prima pagina:
– http://www.cetona-de-zmeura.com/ – verificat prin centralops.net
– http://www.cetona-de-zmeura.no-link-ro/ – verificat prin rotld

Cele două duc către acelasi proprietar care are email dikdon@gmail.com . Dacă le cauți prin toolul online al Ministerului Finanțelor vei găsi firme care au doar un angajat și sunt din Arad. Site-ul .com este pe firma Dikdon Nutrition SRL (un angajat, CUI 27949849 ) iar .ro este pe firma GRADINA SANATATII SRL (CUI 30268812).

Detalii www.cetona-de-zmeura.com:
scam-cetona-zmeura-arad

Detalii www.cetona-de-zmeura.no-link-ro :
cetona-zmeura-ro-scam

De ce ai două firme diferite, adică doar cu un angajat sau chiar nici unul înregistrați, dar folosești același email? De ce nu treci detaliile complete de firmă în cele două site-uri, dacă tot vinzi ceva? Magazinele online pomenite de mine arată toate detaliile de firmă pe site. Site-ul .ro are, totuși, detaliile trecute aici.

Continuăm cu slabimnatural.ro (înregistrat la TES Euro Media, Brașov), care îți zice din capul locului că nu funcționează și nu are detalii de firmă, dar are formular de comandă.

Următoarele în listă sunt două site-uri pe care scrie înșelătorie de la un kilometru distanță:
– http://raspberryketoneslim.ro/ din Galați
raspberryketone-slim-inselatorie
– http://www.raspberryketoneforte.ro/ din București
raspberryketoneforte-inselatorie

Ambele folosesc același format, cu imagini atrăgătoare, cu date de firme bine ascunse. Firmele sunt la fel ca cele din Arad: un angajat sau deloc. Coincidență?

Eu zic că trebuie să fin foarte atenți cu site-urile respective. Dai banii și nici măcar nu îi vezi înapoi, dacă vrei să returnezi marfa. Înșelătorie la numai un clic distanță.

Unde e legătura dintre site-urile de la început și ultimele menționate?

Am pornit de la unele peste care m-am lovit ușor și am ajuns la altele de care nu ai zice că ar avea bai. Dar au.

Motivul principal care mă face să sar așa pe ultimele este tocmai faptul că își ascund datele de firmă și nu au pagini determeni și condiții complete, plus faptul că Ministerul Finanțelor îmi arată date care mă fac să mă îndoiesc de autenticitatea firmelor.

Care e treaba cu libertatea.ro?

Libertatea nu are nici o vină. Primește să facă reclame de oriunde poate și nu verifică cine face și de ce face reclamă pe site-ul lor. E discutabilă practica asta, dar e treaba lor.

Oricum, ia citește articolul ăsta:
libertatea-ro-inselatorie-raspberry-ketone-cetona-zmeura-womenshealthro

Articolul de mai sus are link către: http://womenshealthro.com/lp4/ . Ce înseamnă asta? Asta însemnaă că orice femeie care are încredere în libertatea.ro, va crede ce zice și ce face pagina respectivă.

Era greu să se verifice că Libertatea dă link către un site de înșelătorie? Women’s Health NU ARE SITE ÎN ROMÂNIA.

E posibil ca escrocii respectivi să fi plătit reclamă în multe alte site-uri, dar chiar nu am timp să caut prin tot netul. Cel mai bine este să eviți tot ce este legat de raspberry ketone sau cetonă de zmeură.

Vrei să slăbești? E o rețetă simplă

Ai niște pași simpli:
– uită de orice fel de suplimente care nu au fost recomandate direct de către medicul tău
– păstrează un regim alimentar bun, cu fructe, legume, mâncare gătită
– menține un program ok, de masă și de somn
– renunță la stress
– fă plimbare des
– renunță la fast food, pâine, dulciuri

La mine au funcționat. De ce nu ar merge la tine? Caz medical? De aceea există doctori. Folosiți-i.

Nu, magia suplimentelor îți va scoate bani din buzunar aiurea și vei rămâne cu ochii în soare.

De ce funcționează la unii suplimentele de gen? Ei bine, răspunsul e chiar prea simplu: suplimentele acestea vin cu niște recomandări. Dacă urmărești recomandările (program ok de masă, activități fizice, să mănânci legume și fructe în loc de fast-food) fără a folosi suplimentul lor, vei vedea că VEI SLĂBI.

Despre slăbit cu respberry ketone

Este un mit. Așa cum zice și pagina de wiki și multe alte surse. Au existat teste pe șoareci în 2005 și în 2010, dar testele pe șoareci nu sunt același lucru cu cele pe oameni.

NU EXISTĂ TESTE PE OAMENI CARE SĂ CONFIRME UTILITATEA RASPBERRY KETONE.

ABC News ne zice:

Dr. Robert H. Lustig , a neuroendocrinologist and UC San Francisco pediatrics professor who is among top experts in the nation’s obesity epidemic, said that animal studies alone are insufficient for scientists to say how raspberry ketones work in people.

Adică, pe scurt, testele pe animale sunt neconcludente când vrei să faci o paralelă cu testele pe oameni. Faptul că se întâmplă multe înșelătorii cu acest produs este deja un lucru știut pe dincolo.

Huffington Post atrage atenția că:

This information has not been evaluated by the U.S. Food and Drug Administration, nor has it gone through the rigorous double-blind studies required before a particular product can be deemed truly beneficial or potentially dangerous and prescribed in the treatment of any condition or disease.

Adică suplimentul nu a fost testat pe oameni și nu există studii științifice care să susțină faptul că poate fi folosit pentru slăbire.

FoxNews ne zice că:

Marketers of raspberry ketone rely on the rapid repetition of pseudo-science to create the impression that using this agent for weight loss is valid. Since many people do not understand that much about human biochemistry, the pseudo-science that is spouted for this product can sound impressive – but proceed with caution. People may buy a couple of bottles of raspberry ketone, take the product, fail to lose weight, and move on to the next illegitimate diet craze.

Adică, marketerii se folosesc de pseudoștiință pentru a promova un produs care nu ajută cu nimic iar oamenii înșelați merg mai departe când se întâmplă asta. Așadar, lasă loc unei alte victime.

Feedback

Dacă tot mai crezi că raspberry ketone sau cetona de zmeură mai este utilă, atunci aruncă toți banii pe care îi ai pe suplimente care nu ajută. Îți meriți soarta.

A fost cineva păcălit de cei care vând semenea produse? Vreau păreri.

11 răspunsuri la “Înșelătoria Raspberry Ketone: tratamentul „minune” care NU te slăbește cu 10 kg pe lună, dar trimite banii tăi către escroci”

Se aplica, ai sa vezi. Oamenii care dau bani asa raman ei cu mai putini :))

De ce functioneaza? Pentru ca exista prosti. Asta ca sa eliminam din start orice dubiu.
Fie ca ii numim creduli, disperati, naivi sau cum mai vrem noi pentru a indulci putin exprimarea si a le cauta oarecare scuze, tot despre prosti vorbim, in final.
Dai 2 lei ca sa castigi un leu la un concurs la care nu ai participat? Esti prost.
Crezi ca daca nu-ti da curu’ jos din pat si nu renunti la stilul de viata haotic, vei slabi cu „pastila minune”? Esti prost.
Crezi ca te vei lasa de fumat instant doar pentru ca ai citit o carte? Esti prost.
Crezi ca Mama Omida iti „dezleaga cununiile”? Esti prost.
Restul e cancan…

And Cancan it is 😀 totusi, cand vedem chestii de gen este bine sa scriem. Poate, poate careva va deschide macar un ochi.

Se deschid ochi, dar nu de aia direct interesati. Totusi, macar „ne radem” pe seama lor ca de plans de mila nu le mai plang de mult.

Cata rabdare ai avut cu treaba asta :))
Deci, lucrurile minune nu fac chiar minuni. Sau poate in cele foarte putine cazuri de tam…speciali, pentru care „au facut” a fost vorba doar de efectul Placebo.

Da. Pe langa asta, dupa ce ca e placebo, sunt si site-uri unde esti inselat. In mod normal, daca nu iti place , ai unde returna. Nu in cazul inselatoriilor.

” Pe bune, mai bine dai banii unor cântăreți de manele. Măcar asculți muzică, oricum ar fi ea. În timp ce țopăi pe ritm de manea s-ar putea să slăbești mai mult decât folosind mizerii de tratamente miracol gen raspberry ketone.”

😀 )))))))))))))))) Asta a fost prea funny!

:))) there is more where that came from 😀

Corect!!! Prin dans, mai ales de manele se scapa foarte repede de grasimea de pe burtaa side pe coapse. Pai cand ma duceam in cluburi, mama mama ce silueta aveam. Acum s-a cam pus sunca pe mine ca m-am operat de apendicita si nu am voie cica 3 luni sa fac efort.