Categorii
Arhiva Personal

De ce nu îmi plac editoarele vizuale?

De aia. Răspunsul scurt la fiecare întrebare legată de un tool care nu face aproape niciodată ce trebuie să facă: să te ajute.

Tocmai din cauză că editoarele vizuale au o minte proprie și trăiesc în lumea lor prefer să folosesc partea HTML a lor sau chiar să le dezactivez.

De ce? Pentru că atunci când dau enter aștept să trec la linie nouă, nu să îmi și schimbe alinierea ori să mă sară două rânduri. Pentru că este un fel de Word de folosit pe net și îți mănâncă zilele.

Pentru că atunci când inserez o imagine și vreau să pun text sub ea, dau degeaba enter de o mie de ori ca să mute textul dedesubt, salvez și apoi văd pe site că textul este tot în dreptul imaginii.

Când scriu articolele fac toată treaba în partea text în WordPress și în HTML pe alte tipuri de platforme.

Cel mai minunat este când editorul vizual îți șterge o bucată bună din text când dai save.

Din fericire nu e baiul ăsta la WordPress, dar sunt alte locuri unde lucrezi jumătate de oră, scrii frumos ce ai de scris dai save și… te trezești pomenind de zei și tot ce îți trece prin creier sunt cele 70 de moduri prin care ai putea să spânzuri creatorii editorului vizual. Grrrr.

Nu. Scriu bine în varianta Text în WordPress, scriu mai curat și am control asupra a ceea ce apare în articol. Me don’t need no visual editor.

Folosești editorul vizual?

4 răspunsuri la “De ce nu îmi plac editoarele vizuale?”

Daca nu iti face viata grea, atunci full speed ahead 😀

Editoarele vizuale de obicei generează multe multe multe prostii, Și nu prea poți să controlezi ce iese de-acolo.
Cel mai des, eu prefer să editez sursa, deși am început să mă învăț cu editorul semivizual din wordpress. 🙂

Da, prin cel semivizual inteleg partea text 😀 Mult mai curat. Sa vezi ce misto este sa copiezi un dov word in articol, pe partea vizuala 😀