Categorii
Arhiva Online

Sceptic

În ultima perioadă lucrez mai mult ca de obicei și citesc/învăț mai mult. Nu contează ce ți se spune, trebuie să fii atent la ce NU ți se zice și, mai ales, contează ce faci cu ceea ce obții până la urmă. Îmi place să aflu lucruri noi sau ciudate, motiv pentru care am blogurile TehGeekTive și Tehnocultura, pe unde dau cu sapa în fiecare zi. Așa mă oblig să rețin mai bine ce citesc.

Frumuseșea faptului că ești pasionat de un domeniu și ești atent la el stă în bucuria decoperirii unor surse noi din care te poți alimenta. De când am descoperit Skepticality (TuneIn), abia aștept să prind noile emisiuni. Mai mult ca pe pâinea caldă.

Îmi plac scepticii. Ei pun multe întrebări și vor să vadă dovezi clare, cât mai multe. Niciodată nu există suficient de multe dovezi, dar ei caută. Mă interesează mai mult scepticismul științific. La noi avem Insula Îndoielii, care descoase subiectele pe toate părțile. Vezi articolul despre vaccinuri, de unde afli că exită oameni ce bat câmpii aiurea și zic că vaccinurle nu sunt utile.

Ori Phil Plait, om ce este dedicat astronomiei și căutării adevărului în acest domeniu. El a făcut ordine în legătură cu unele opinii conform cărora orientarea Sistemului Solar ar fi perpendiculară pe ecuatorul galaxiei noastre, ceea ce este greșit. Sadhu, cel care a promovat ideea aceasta, a făcut un film mai degrabă mistic, în loc să prezinte faptele. Avem nevoie de sceptici ca să le dea peste nas oamenilor ca Sadhu.

Sau alt sceptic este Orac, care este la fel de pasionat de dărâmarea miturilor și a pseudoștiinței pe cum sunt ceilați. El a urmărit îndeaproape un șarlatan pe nume Stanislaw Burzynski, care vinde presupuse leacuri împotriva cancerului și a cărui pacienți mor pe capete. Individul, după ce că ia mii de dolari pentru tratamente care nu ajută, a ajuns să amenințe mai mulți oameni ce au scos la iveală înșelătoria lui. Avem nevoie de sceptici.

Așadar, ca să îți limpezești puțin mintea, fă bine de urmărește emisiunea Skepticality în fiecare săptămână.

Ai alte emisiuni sau bloguri ale unor sceptici pe care le urmărești?

2 răspunsuri la “Sceptic”

Da, recomand si „Science Show”, canal youtube. E bine sa inveti asa macar putin sa stii cum functioneaza lumea in care traiesti. Asta ca nu ne mai vanda noua un Gog leacuri inventate si nefunctionale si sa mai aiba si tupeul ca ii murdarim imaginea spunand ca nu functioneaza acele leacuri.

Trebuie sa citesti mult si sa fii gata sa inveti cat se poate de mult. Internetul ne da totul sub nas, dar e mai simplu la TV, dupa cum am vazut la multi. Science Show, este de fatp Sci show si este chair i lista mea de 30 canale youtube de urmarit: http://tehnocultura.com/2013/05/25/de-vazut-cele-mai-bune-filme-educative-online-intr-o-lista-de-30-de-canale-youtube/

PS. am schimbat nickname si deep link. Link accept doar catre main page.