Categorii
Arhiva Personal

De ce nu mai public infografice așa de des?

Uite d-aia. Mă uit adesea cu speranță la câte un infografic care, pare-se, e nou și aduce un refresh, când dau de aceeași informație pe care am citit-o acum două zile în altă parte. Imaginile sunt bune, dar oricât de multă informație există, cunoașterea care poate fi transmisă prin acele infografice este limitată.

Poate m-am plictisit de fluviul de imagini de pe Facebook, Pinterest, Google+ de mă leg acum de amărâtele de infografice. Sau nu.

Oare nu mai suntem în stare să facem față textului? E normal să fie mai ușor de digerat informația în format grafic, dar nu merge și o listă? Uneori e nevoie să faci cale intoarsă către origini iar în cazul blogului meu este textul. De aceea nu am mai pus așa de multe infografice în ultimele luni.

E prea multă informație în jurul nostru iar infograficele nu își mai fac datoria de a sintetiza informația și de a extrage esența. Ori îmi prezintă ceea ce am mai văzut, ori nu explică punctual ceea ce vor să zică statisticile. Am devenit mai mofturos, se pare 😀

5 răspunsuri la “De ce nu mai public infografice așa de des?”

nu stiu sa fi fost atent la infografice vreodata, asa ca e o idee buna asta 🙂

Da. Am avut mutle intr-o perioada, dar m-am lasat pe-o ureche pentru ca nu mai gasesc cate un infografic bun asa de des.

E bun si un infografic cateodata pentru ca uneori o imagine bine plasata face mult … nu chiar cat o mie de cuvinte dar te poate indemna sa citesti miile de cuvinte scrise.

Vedem cand si cum. Prefer sa pun infografice care sunt foarte bine facute, mai bine daecat cele de pana acum.