Categorii
Arhiva Online Optimism

Taxigratis.ro: puțin neconvențional este binevenit

taxi-grtis-proiect-altruist-bucuresti-2013Taxi Gratis este un proiect inițiat de către Alex Bobeș, tânăr în vârstă de 23 de ani, care a vrut să arate românilor că se poate să fii neconvențional și să ajuți oamenii cu un drum ici-colo pe gratis.

Deocamdată proiectul se desfășoară în București, sectoarele 2 și 3, iar oamenii pot apela la serviciile lor folosind unul dintre numerele de la pagina de contact.

Din lista de întrebări frecvente putem afla că ajutorul este oferit gratis și că este susținut din fondurile proprii a celor implicați direct în proiect. Plus că mergi cu mașini ceva mai bine îngrijite ca cele de la firmele de taxi tradiționale.

Deși pare că sfidează logica, eu sunt de acord cu proiectul, pentru că ne învață în primul rând să acceptăm că există și alte moduri de a rezolva o problemă, cum e cea a transportului în situație de urgență, ca în cazul de față. Este ușor să luăm de-a gata o anumită idee, să nu o rumegăm și să o propagăm așa cum am primit-o pe motiv că „așa știm”.

La fel de ușor este să nu dorim căutarea unor soluții mai bune la problemele noastre. Taxi gratis merge pe ideea de car sharing, dar aici nu este vorba de un coleg de muncă ce își ia ceilați colegi de pe drum, ci de cineva care face în permanență transport gratuit.

Acum ar trebui ca toți oamenii să facă un asemenea car sharing, dacă nu chiar taxi gratis? Probabil că nu, dar este improtant de reținut că există alternative acolo unde nu am vrea să le vedem. Sau putem merge pe jos ori cum bicicleta, alte opțiuni valide.

Dacă ajungi în București, secoarele 2 sau 3, poți suna la numerele acestea: 0785.728.749 ( cosmote ) și 0725.062.356 ( vodafone ). Susține Taxi Gratis promovând pagina lor de Facebook, site-ul sau contul de Twitter.

Felicitări.

10 răspunsuri la “Taxigratis.ro: puțin neconvențional este binevenit”

Initiativa e laudabila dar daca promovarea nu va reusi macar sa le amortizeze costurile cat mai repede nu stiu cat vor rezista.

Ma gandesc ca secretul ar fi ca altii sa se alature miscarii si sa doneze macar ceva bani. E o chestie misto, oricum.

da e ok de multe ori cei cu bani mai putini sunt mai darnici ?D

Da. Curios lucru cum poate fi asta, dar oamenii cu mai putini bani sunt mai inimosi. :))

Uite ca e nevoie de cate 1-2 temerari pe ici, pe colo ca sa se miste ceva. Mai avem mult de recuperat fata de Vest, dar trebuie sa avem incredere ca se ajunge la mai bine.

Au nevoie de ajutor pentru asta. Aici e vorba de altii care vor sa isi doneze timpul, banii si masinile pentru asta. Vom vedea 😀

Mi se pare o initiativa minunata, si o sustin.

Totusi, ma intreb cum anume ii triaza pe cei care vor doar sa profite si pe cei care intr’adevar au nevoie urgenta de transport si nu au posibilitatea.